INTERNASJONALT: «Skam»-serien har gått internasjonalt, og nå gjør bøkene det samme. Foto: Daniel Nilsen McStay

«Skam»-bøkene går internasjonalt

Manusforfatter Julie Andem har blitt signert til Salomonsson Agency i Sverige, som skal representere både henne og «Skam»-bøkene internasjonalt.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

«Skam»-serien har fått en stor nasjonal og internasjonal suksess. Serieskaperen til den kjente ungdomserien har vært klar på at det ikke vil komme flere sesonger av serien, men for tre dager siden kom plutselig den første «Skam»-boken ut i butikkene i regi av Petter Stordalen-eide Armada Forlag - som er nytt medlem i Stordalens forlagfamilie.

les også

Den tøffe ungdomstiden bragte dem sammen

Pluss content

Bøkene har solgt i rekordtempo, og nå trykker forlaget opp et nytt opplag. Bøkene er allerede solgt til Finland og Sverige. Dette gleder manusforfatter Julie Andem (36), som allerede har fått gode tilbakemeldinger fra fansen.

– «Skam»-fansen er jo, som jeg har uttalt tidligere, «the coolest fanbase on earth». Og de er alltid veldig entusiastiske og takknemlige. Det er hyggelig og rørende, forteller Julie Andem til VG.

Går internasjonalt

Boken, og de neste tre bøkene, inneholder de originale manuskriptene - akkurat slik Andem lagde dem. Leserne vil få innblikk i scener som har blitt kuttet ut og scener som aldri ble spilt inn. Bøkene inneholder også serieskaperens egne kommentarer og tankekart.

– Det er både gøy og flaut å lese manusene igjen nå. Og så bringer det tilbake veldig mange gode minner fra den tiden «Skam» var en bitteliten produksjon i en krok på NRK, forteller Andem.

les også

Iman Meskini (21) tilbake på TV-skjermen i «71 grader nord»

Den suksessfulle manusforfatteren har blitt signert til Salomonsson Agency i Sverige, som allerede representerer norske suksessforfattere som Jo Nesbø, Jørn Lier Horst og Hedvig Montgomery. Nå skal de bygge Julie Andem og «Skam»-bøkene internasjonalt.

– Vi er utrolig stolte over å jobbe med geniet Julie Andem. Hun har forandret hele den skandinaviske kulturen, sier Julia Angelin, daglig leder i Salomonsson Agency - et av verdens ledende litteraturagentur.

– Salomonsson er både veldig kresne og veldig flinke, så jeg er glad og smigret over at de vil jobbe med meg, forteller Andem.

les også

De første klippene fra amerikanske «Skam» er ute

Agenturet gleder seg til å være med på manusforfatterens reise videre og beskriver på hjemmesidene Andem som den verdensberømte, norske manusforfatteren og regissøren av «Skam»-serien.

– Det blir utrolig morsomt å få bygge hennes karrière som bokforfatter med dette unike prosjektet. Vi har bare sett begynnelsen, sier Angelin.

Det vil bli utgitt totalt fire bøker før jul, der hver «Skam»-bok vil omhandle hver sin sesong. I bøkene vil leserne bli bedre kjent med skuespillerne Eva, Noora, Isak og Sana.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder