PRODUKTIV: Einar Gelius er klar med en ny debattbok om forholdet mellom kirke og stat. Foto: VG

Lover ny bokbombe fra Einar Gelius

(VG Nett) Den avsatte Vålerenga-presten er klar med ny bok, under ett år etter hans forrige bok om sex i bibelen detonerte.

Artikkelen er over åtte år gammel

«Det er håp i de foldede hender» heter Gelius' nye debattbok som lanseres torsdag. Det blir en utgivelse som ifølge forlaget kommer til å sette dagsorden.

- Det er en viktig bok fordi den kommer til å skape debatt. Forholdet mellom kirke og stat er ett av flere temaer han tar opp, og temaene vil berøre mange, sier Siw Grindaker i Juritzen forlag til VG Nett og legger til:

- Det er også en veldig spesiell bok fordi det blir aller første gang Gelius forteller hva som skjedde, sier hun med referanse til bråket rundt hans prestegjerning i Vålerenga menighet, som endte med at han følte seg tvunget til å gå av som sogneprest tidligere i år.

Les også: Offensiv Gelius tok avskjed med Vålerenga kirke

Grindaker holder kortene tett til brystet og vil ikke si mer om hva slags sprengstoff boken inneholder, men forsikrer VG Netts

DEBATTBOK: Slik ser omslaget på Einar Gelius' nye bok «Det er håp i de foldede hender». Foto: Juritzen forlag

lesere om at «Det er håp i de foldede hender» ikke kommer til å inneholde noe sensuelt, som hans forrige bok «Sex i bibelen» som hadde detaljerte sexskildringer.

- Biografisk debattbok

Gelius ønsker ikke å uttale seg til VG Nett i formiddag, men til VG i mai sa han dette om utgivelsen:

- Jeg har jo opplevd mye som 25 år som prest, vært med på ufattelig mye. Det er jo en slags, hva skal jeg kalle det, en slags biografisk debattbok; det er litt om meg selv og det jeg har vært med på. Jeg har vært gjennom en oppsigelse, jeg har sagt opp jobben min, det var jo litt av en sak.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder