STOBARNSLIV: Guro Hoftun Gjestad er journalist i VG Helg, forfatter og mor til tre. En våkenatt i fjor skrev hun kommentaren «Kjære storbarnsforeldre» i VG. Den traff en nerve og er nå delt over 105.000 ganger. Kommentaren ble grunnlaget for boken «Storbarnsliv» som nå er nominert til Brageprisen 2015. Foto: Pernille Marie Walvik ,

Her er de nominerte til Brageprisen 2015: «Kjære storbarnsforeldre» endte med Bragepris-nominasjon for VG-journalist

I selskap med forfattere som Jo Nesbø  og Lars Saabye Christensen finner vi også VG-journalisten Guro Hoftun Gjestad på listen over nominerte til Brageprisen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Foto: ,

I dag klokken 12 ble det offentliggjort hvem som er nominert til Brageprisen 2015. Prisen deles i år ut for 24. gang av Stiftelsen Den norske Bokprisen og har som formål å hedre gode norske forfatterskap, samt skape interesse for norsk litteratur.

VGs journalist Guro Hoftun Gjestad er nominert i sakprosa-kategorien for sin bok «Storbarnsliv» som startet med kommentaren «Kjære storbarnsforeldre» som hun skrev i VG i fjor - og som ble delt over 105.000 ganger og skapte stort engasjement.

– Jeg er så glad, og deler nominasjonen med alle de unge menneskene og foreldrene deres som har gitt meg innblikk i storbarnslivets lyse og mørke kroker. I deres fortellinger ligger det så mye trøst og støtte. Og det viste seg at det var en åpenhet mange hadde behov for, sier Hoftun Gjestad etter offentliggjøringen av nominasjonene på Deichmanske hovedbibliotek i dag.

Juryen sier at Hoftun Gjestad har «skrevet en medrivende bok som går inn i vår tid. Med utgangspunkt i den overveldende responsen hun fikk på avisteksten, borer hun videre i de hverdagslige, nære og vanskelige familietemaene vi snakker lite om offentlig: Storbarnsforeldres bekymringer når barnet man har fulgt så tett, slipper taket.»

Juryen mener videre Hoftun Gjestad «skriver med varme og nøkternhet, og et godt blikk for detaljer» og at «Storbarnsliv er en relevant og velskrevet bok, om en viktig fase i mange menneskers liv.»

Følgende bøker og forfattere er nominert:

Åpen klasse: Krim

Kjell Ola Dahl: «Kureren»
Frode Granhus: «Kistemakeren»
Lars Lenth: «Brødrene Vega»
Jo Nesbø: «Mere blod»

Barne- og ungdomsbøker

Kjartan Hjulstad: «Minnesota og støvet»
Ayse Koca: «Yoko Onur -et balleliv»
Torun Lian, ill: Øyvind Torseter: «Reserveprinsesse Andersen»
Heidi Sævareid: «Slipp Hold»

Sakprosa
Åse Brandvold: «En flukt som aldri tar slutt»
Guro Hoftun Gjestad: «Storbarnsliv»
Arne Schrøder Kvalvik: «Min fetter Ola og meg»
Morten A. Strøksnes: «Havboka»

Skjønnlitteratur

Lars Saabye Christensen: «Magnet»
Hanna Dahl: «Rønneimperiet»
Inger Elisabeth Hansen: «Å resirkulere lengselen, avrenning foregår»
Anne Oterholm: «Liljekonvallpiken»

Brageprisen deles ut 8. desember.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder