ET FENOMEN: Drew Draywalts bok om fargestiftene som streiker har toppet både New York Times og Amazons bestselgerlister - og er et av VGs tips til gode barnebøker på Mammut-salget. Foto: ,

Her er 10 barnebok-kupp på Mammut-salget

Her er våre beste tips til gode barne- og ungdomsbøker du finner på årets største boksalg.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Foto: ,

Over 800 titler er på salg under årets Mammut-salg som starter 15. februar i butikk Forhåndssalget er allerede i gang. VGs bokanmeldere og bokjournalist gir deg herved ti gode barne- og ungdomsbøker å sjekke ut på salget:

Lena og Olof Landström: «Pom og Pim»

Alt som hender Pom er både flaks og uflaks. Enkel strek og dypt filosofisk innhold er suksessformelen til denne barneboka for de yngste. Fra 2 år. 79 kr.

Og her er 10 krimkupp på salget!

Foto: ,

Håkon Øvreås og Øyvind Torseter (ill.) «Brune»

En liten, underfundig og sjarmerende fortelling om Rune som blir superhelten Brune om natten. Vinner av Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2014. Fra 6 år. 129 kr.

Få også med deg: Tiårets 10 beste barnebøker!

Laini Taylor: «Mørk engel»

Original fantasyfortelling plassert i Prahas gater om en kompleks og troverdig heltinne: kunststudenten Karou. Fra 12 år og langt opp. 129 kr.

Foto: ,

Siri Pettersen: «Råta»

Den andre boken i Ravneringene-trilogien av Norges fantasy-dronning. Her tar Hirka leserne med inn i vår egen tid og verden. Snart skal trilogien bli film, så heng med! 129 kr.

Lest denne? Norsk barnebokserie kan bli nye Harry Potter

John Green: Faen ta skjebnen

Ungdomsroman som er kåret til en av tiårets bestebarnebøker. Sterkt, usentimentalt og innsiktsfullt om å elske når man lever med kreft på tilmålt tid. 129 kr.

Foto: ,

Jakob Martin Strid: «Da lille Larsens hus blåste bort»

Fantastisk bok som kan leses kveld etter kveld etter kveld - uten at hverken barn eller voksne blir lei. Fra mannen bak «Den utrolige historien om den kjempestore pæra». Fra 3 år. 99 kr.

Synne Lea og Stian Hole (ill.) «Nattevakt»

Foto: ,

Små, nydelige og vare dikt for barn med poetiske og vakre illustrasjoner. Fra 8 år. 99 kr.

Melina Marchetta: «Jellicoe Road»

Spennende og rørende ungdomsbok fra en kostskole i Australia. Vi møter barn som sliter med omsorgssvikt og savn etter foreldre, vennskap, kjærlighet – og en stor gåte fra fortiden. 99 kr.

Bokpodden Pocket: Derfor bør du lese for barna - og historien bak den enorme suksessen Bukkene bruse på badeland

Drew Draywalt: «Dagen da fargestiftene streiket»

Foto: ,

New York Times- og Amazon-bestselger som er blitt et fenomen. Lille Duncan vil tegne, men fargestiftene har fått nok: de streiker! Morsomt og lærerik - og ikke minst får den fantasien i sving. Fra 4 år. 99 kr.

Heidi Linde: «Pym Pettersons mislykka famile»

Dette er første boken i en serie som nå er oppe i fire bøker. Om Pym på 11 år som synes familien sin er hverken spennende eller morsom, bare ganske mislykka. Morsom og fin norsk jentehelt. Fra 9 år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder