«Trist som faen» revet bort

OSLO: Forlovelsen mellom Märtha Louise og Ari Behn har gitt forfatterens eneste bok et skikkelig salgsoppsving. "Trist som faen" danker ut alle årets kongebøker i førjulsstria.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

Fra Ari Behns hjemsted Moss i sør til Tromsø i nord ble "Trist som faen" revet ut av bokhandlernes hyller etter forlovelsen sist torsdag. Noen var tomme bare minutter senere, andre ble utsolgt i løpet av helgen.

-Salget av "Trist som faen" ble åttedoblet da forholdet mellom Behn og prinsesse Märtha Louise ble kjent i mars. Nå har den gjort et nytt hopp, og vi tømte hyllene i helgen, forteller Tuva Østvedt ved Norli bokhandel i Oslo.

-Et eventyr

Forlegger Torleiv Grue i Kolon forlag, som har gitt ut "Trist som faen", er overbegeistret.

-Et eventyr, kaller han det, og sukker spøkefullt over at Ari Behn ikke tipset ham om forlovelsen så han kunne trykke opp et ekstra opplag før jul. For nå er pocketutgaven av boka utsolgt fra forlaget.

-Nytt opplag kommer først 8. januar, men vi har fremdeles en del innbundne utgaver som vi håper holder fram til jul, sier Grue.

Ingen storm rundt kongebøkene

I skyggen av Ari Behns noveller selger kongebøkene brukbart, flere steder til og med godt, men altså ikke eksepsjonelt godt tross all viraken rundt kongehuset i år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder