Ari: - Kjempevanskelig å skrive om sex

(VG Nett) -Det er kjempevanskelig å skrive om sex, sier Ari Behn, og avviser at han skriver om homosex for å sjokkere.

ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

I dag deltok han i Tabloid på TV2 for å debattere om norske unge forfattere har blitt for sex-fokuserte. Dagbladets litteraturanmelder Øystein Rottem advarer unge forfattere mot å bli for sex-fikserte fordi han tror «sexskildringer er en uttømt strategi».

- Ville ikke sjokkere

Behn avviser i debatten at han har skildret homosex i sin siste roman «Bakgård» for å sjokkere eller provosere.

- For meg er det ikke interessant å skrive om sex, men veien frem mot sex'en, sa Ari Behn på TV2. Med sexscenene forsøker han å skildre tomhet, og han sier at historien han ville ha frem krevde at han også hadde med sex-skildringer.

Ari Behn innrømmer at han synes det var vanskelig å skildre sex på en god og interessant måte.

- Jeg synes det er kjempevanskelig å skrive om sex fordi det er utrolig lett å falle igjennom. Jeg prøver å være kort og konsis, sier forfatteren, og mener at det som synes å provosere i dagens samfunn ikke er sex, men sjel og indre liv.

Provoserende sjel

- Kanskje er det i vårt gjennomseksualiserte samfunn sjela som er provoserende, sa Ari Behn og mener til at ingen lar seg sjokkere av sexskildrinfer i bøker lenger.

- Og hva er da tabu, jo å snakke om sitt indre liv! sier forfatteren, som selv ble refusert av sin svenske forlegger fordi forleggeren mente boka var for overfladisk og endimensjonal.

Med i debatten var også forfatterne Helene Uri og Mads Larsen. Uri advarte mot at det er en farlig sti å begi seg inn på hvis man skildrer sex uten at skildringene har en litterær funksjon.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder