NORSK ELENA: Fra venstre halvt norske Elisa del Genio, som spiller Elena, og Ludovica Nasti som spiller Lila - som barn i HBO-serien «My brilliant friend» som er basert på Elena Ferrantes verdenssukss.

Norske Elisa spiller Elena i Ferrantes nye store HBO-serie

Etter ni måneders leting blant 9000 barn og 500 voksne, er rollene som Elena og Lila i TV-serien som er basert på Elena Ferrantes «Mi briljante venninne», besatt. Og tilfeldighetene ville det slik at den unge Elena spilles av norske Elisa (10).

Publisert:
Artikkelen er over fem år gammel

– Jeg fikk gåsehud da jeg så de første bildene HBO har publisert av hovedpersonene Elena og Lila. Alle som har lest Napoli-bøkene har selvsagt sine egne bilder, men dette lover veldig bra, sier forlagssjef Håkon Kolmannskog i Samlaget som gir ut Elena Ferrantes bøker i Norge.

Norsk Elena

TV-serien er nå under innspilling, og er en samproduksjon mellom HBO, Rai Fiction og Timvision. Den baserer seg på Ferrantes første bok i den såkalte Napoli-kvartetten, «Mi briljante venninne» - eller «My Brilliant Friend som den heter på engelsk og som blir tittelen på TV-serien.

Bakgrunn: Mysteriet Ferrante

Castingen til serien tok over åtte måneder - og de ansvarlige for castingen så over 9000 barn og 500 voksne - både profesjonelle skuespillere, amatører og skoleelver fra regionen Campania.

Les også

Umulig å gi Ferrante noe annet enn terningkast 6

Det er rett og slett umulig å gi Elena Ferrante noe annet enn terningkast 6.

To par Elena og Lila er nå i boks: Nykommerne Elisa del Genio og Ludovica Nasti ble valgt til hovedrollene Elena og Lila som barn. VG får opplyst at Elisa del Genio er halvt norsk, med norsk mamma og napolitansk far. Familien er bosatt i Napoli, og Eliasas norske familie opplyser at hun fikk rollen ved en tilfeldighet.

– Vi kan ikke si så mye på grunn av de strenge kontraktene, men dette har vært en fantastisk opplevelse både for Elisa og oss, sier mamma Kristine Standnes på telefon fra Napoli da VG ringer.

Etter det VG kjenner til havnet datteren litt tilfeldig på casting - og ble med videre i en svært lang castingprosess som involverte mange barn.

Fra Stabekk

Elisa er 10 år, er født i Italia, går på skole i Napoli - og er ofte på besøk hos sin norske familie på Stabekk i Bærum. Elisa spiller Elena fra hun er 9 til 12 år i serien, og etterhvert tar Margherita Mazzucco over rollen som Elena som tenåring. Gaia Girace tar over som Lila.

LILA OG ELENA SOM TENÅRINGER: Her er de første bildene fra HBO-serien som er basert på Elena Ferrantes første bok i Napoli-kvartetten. Fra venstre: Gaia Girace, som spiller Lila, og Margherita Mazzucco som spiller Elena.

Bokserien om venninnene Elena og Lila skapte Ferrante-feber i store deler av bokverdenen og er også blitt en kjempesuksess her i Norge. Hele tre av de fire bøkene fikk terningkast 6 i VG - og serien har et totalopplag på rett under 500.000 eksemplarer.

– Å få gi ut Elena Ferrantes bøker er et eventyr. For en forlegger er det ingenting som er mer inspirerende enn gi ut bøker av så høy kvalitet som samtidig treffer så mange lesere, sier forlagssjef Kolmannskog, som har stor tro på TV-serien basert på bøkene.

Ferrante skriver manus

– Bøkene til Ferrante ber jo om å bli dramatisert. De sterke historiene, miljøskildringene og de svært interessante karakterene gjør Napoli-kvartetten godt egnet til TV-serie. Det er svært gode krefter bak denne produksjonen, Ferrante er jo dessuten selv involvert, så dette gleder vi oss til.

Den myteomspunnede forfatteren Elena Ferrante - som er en pseudonym for en kvinnelig italiensk forfatter - har nemlig selv vært med på å skrive manus.

Totalt er 150 skuespillere og rundt 5000 statister involvert i produksjonen - og ifølge HBO er det bygget opp et sett på over 65.000 kvadratmeter, samt bygget 14 eksteriør til leilighetsbygg, fem innvendige interiør i leiligheter, en kirke og en tunnel.

Regissør er Saviero Costanzo.

Les også

Elena Ferrantes ektemann?

La oss bli med på spekulasjonene om at Domenico Starnone er mannen til hun som bruker pseudonymet Elena Ferrante - og la…

I TV-serien møter vi Elena Greco som etter at hennes beste venninne LIla (som egentlig heter Rafaella Cerullo) forsvinner uten spor, setter seg ned for å skrive fortellingen om deres vennskap - og til tider uvennskap. De blir venninner på barneskolen tilbake i 1950 i Napoli - og i Ferrantes bokserie følger vi dem i over 60 år av deres liv.

Det er ennå ikke kjent når serien får premiere.

Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no