Ukas boktips!

Få med deg ukas boktips: TV 2-journalist Jan Ove Ekeberg er ute med en helt ny vikingserie, og hvis du elsker serien «Charlie og Lola», må du sjekke ut bøkene om Clarice Bean.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

1. Jan Ove Ekeberg: «Den siste vikingkongen. Krigens læregutt» (Gyldendal)

TV 2-journalisten er ute med første bok i en ny serie bygget over samme lest som hans populære serie «I sverdets tid». Denne nye serien handler om Harald Hardråde - som regnes som den siste vikingkongen. Da han falt på Stamford Bridge i 1066 - var vikingtiden over. I «Krigens læregutt» møter vi Harald som ungdom på hjemgården Stein på Ringerike - og etterhvert legger han ut på en farefull ferd sammen med den legendariske vikingen Rane Kongsfostre, men som nå er en olding med bare én hånd. De ender opp på Stiklestad.

2. Lindis Hurum: «Det finnes ingen de andre - det er bare oss» (Cappelen Damm)

Lindis Hurum er dama som sa opp jobben i TV 2 for å hjelpe andre og ble feltarbeider i Leger uten grenser. De siste 10 årene har hun vært sentral i hjelpearbeidet i flere store katastrofer. Boken er basert på personlige notater fra fire akuttoppdrag: jordskjelv i Haiti, borgerkrig i Den sentralafrikanske republikk, ebolaepedimi i Liberia og redningsaksjon av båtflyktninger i Middelhavet. I bokens forord skriver hun: «Etter ti år i felt for Leger Uten Grenser har jeg lært at de som lager minst bråk, ofte er de som lider mest.»

Flere boktips og ferske bokanmeldelser her!

3. Lauren Child: «Bare helt meg, Clarice Bean» (Mangschou)

Dette er ikke for bare alle oss som elsker Charlie og Lola, men ekstra stas er det at streken er så lett gjenkjennelig for fansen av bøkene og TV-serien om de to. Aurora (8) mener dette ér Lola, bare litt større, men nei, nå handler det om Clarice Bean. Hun har helt dilla på en bokserie om en 11-årig superagent Ruby Redfort - og inspirert av henne løser Clarice Bean et hvert mysterium. Ifølge læreren hennes har Clarice konsentrasjon som en flue, hun kan bare ikke sitte stille. Ekstremt sjarmerende. Kommer nå ut på norsk både i pocket og hardcover. Passer for 8-12 år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder