- MAGISK: Cecilia Samartin var på besøk i Norge i september, og gjorde inntrykk på de hun traff. Foto: Trond Solberg/VG

Juritzen om Samartin: - Helt magisk

(VG Nett) Arve Juritzen har aldri opplevd maken til Cecilia Samartins besøk.

  • Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
HOME

Den cubanskfødte amerikanske forfatteren var på Norgesbesøk i september, og i den anledning gjorde hun opptredener hos en rekke forskjellige bokforhandlere.

Tett på nett:Cecilia Samartin svarer deg onsdag kl. 18 (NB! Skriv spørsmålet på engelsk)!

- Cecilia har en utstråling som griper deg og fester seg ved deg. Hun snakker ganske lavt, men da hun drev høytlesning ble det helt musestille, selv på pizzarestauranter inne på kjøpesenter. Helt magisk, forteller Arve Juritzen, som gir ut Samartins bøker i Norge, til VG Nett.

Flyktning

Cecilia Samartin ble født på Cuba midt under revolusjonen i 1961. Hun flyktet til USA og bor nå sammen med sin ektemann og to katter i Pasadena utenfor Los Angeles.

- Hennes fortellinger har grepet veldig mange lesere. Hun har funnet en nerve i den norske leseren som gjør at de trykker Cecilia til sitt bryst, mener Juritzen.

Julefavoritt

Samartin har toppet bestselgerlistene i Norge i nærmere ett år, og ser ut til å bli en gjenganger under norske juletrær i slutten av desember.

- Vi er snart oppe i 300.000 solgte bøker. Det er helt fenomenalt. Dan Brown, Jo Nesbø og Cecilia Samartin er navnene som figurerer på topplistene. Vi er veldig ydmyke, og glade for det, sier Juritzen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder