Ligger nå på 1. og 2. plass på den norske boklisten, topper e-bok-listen og pocket-listen

225.000 SOLGTE: Jojo Moyes har solgt 225.000 av boken «Et helt halvt år» - og det måtte en ny, egen bok til for å vippe seg selv ned av førsteplassen. Foto:Charlotte Murphy,

Jojo Moyes-feber i Norge

Den som til slutt klarte å vippe Jojo Moyes' «Et helt halvt år»  ned fra førsteplassen på den norske bestselgerlisten, var Jojo Moyes selv.

 • Camilla Norli

Artikkelen er over fem år gammel

Jojo Moyes' nye roman «Den ene pluss en» føyk nemlig rett til topps på bestselgerlisten for skjønnlitteratur denne uken. Dermed gikk «Et helt halvt år» ned på andreplass.

Boken har ligget på listen i nesten et helt år, og toppet den mye mer enn et helt halvt år. I tillegg topper boken fortsatt pocketlisten og e-boklisten i Norge.

«Et helt halvt år» har nå sogt 225.000 eksemplarer, og hele det første opplaget av «Den ene pluss en» (på 25.000) forsvant ut første uken i salg og er allerede trykket i 50.000 eksemplarer.

Het bokhøst: Les flere ferske bokanmeldelser her!

- Det er en utrolig Jojo Moyes-feber i Norge. «Et helt halvt år» har ligget på førsteplass så å si hele 2014, og forventningene til «Den ene pluss en» har vært enorme. Og som VGs egen anmelder Tom Egeland skrev i sin strålende anmeldelse av boken forrige uke, så har Moyes gjort det igjen, sier forlagssjef Anja Marheim i Bastion forlag.

Hun medgir at dette er en helt spesiell opplevelse for Bastion forlag å være med på.

- Å ha både første- og andreplass på listen er veldig spesielt, og så klart utrolig moro. Det er helt unikt i bokbransjen at en og samme forfatter topper førsteplass på bestselgerllistene for skjønnlitteratur, pocket og e-bok, og samtidig første- og andreplass med to ulike titler, sier Marheim og legger til:

- Internasjonale medier omtaler Moyes som en av de beste britiske samtidsforfatterne, og Bastion forlag er naturligvis veldig stolte av å være hennes norske utgiver.

Norges krimdronning måtte se seg fornøyd med en tredjeplass på listen i «Brudekisten»s første uke. Men den hadde kun vært i bokhandlerne en dag eller to da salgstallene ble registrert for denne ukes liste.

Lindell sa til VG på sin egen krimdronningfest i går kveld, at hun satser på å vippe bestselgeren Jojo Moyes ned av tronen neste uke.

- Jeg tror det skal gå, sa Unni.

En annen norsk bestselger, Anne B. Ragde, ga også ut ny bok i høst - «Jeg har et teppe i tusen farger», men heller ikke den har klart å ta førsteplassen foran Jojo Moyes. I Storbritannia, derimot, er det en annen og norsk Jo som topper den gjeveste bestselgerlisten: Jo Nesbø selger mest bøker i hele Storbritannia akkurat nå - og ligger foran sin navnesøster Jojo.

Mot slutten av neste uke kommer Moyes til Oslo - der hun blant annet skal møte norsk presse og norske lesere i forbindelse med Oslo bokfestival. Fredag 12. september skal hun blant annet bokbades på hovedscenen i Spikersuppa.

- Hun er hovedgjest på festivalen, og det blir flere boksigneringer i tillegg til bokbadet i Spikersuppa, opplyser forlaget.

Les også

 1. Jo Nesbø topper i  Storbritannia

  For første gang er Jo Nesbø på toppen av den mest prestisjefylte bestselgerlisten i Storbritannia.
 2. Ny roman fra Jojo Moyes: Bokanmeldelse: Jojo Moyes: «Den ene pluss en»

  Jojo Moyes' «Et helt halvt år» topper fortsatt listene og har solgt 225.
 3. Bokanmeldelse: Jojo Moyes: «Et helt halvt år»

  Kan en roman både være en tåreperse og sjarmerende morsom på samme tid? Jepp.

Flere artikler

 1. «Et helt halvt år» får oppfølger

 2. Forlag om tidenes bestselger: Ingen slår «Et helt halvt år»

 3. Michelet dyttet Jojo Moyes ned fra førsteplassen

 4. Ny roman fra Jojo Moyes: Bokanmeldelse: Jojo Moyes: «Den ene pluss en»

 5. Forlagssjef: – Boklisten er lureri!

 6. Bukkene Bruse stanget ned Jo Nesbø fra toppen av Boklista

Fra andre aviser

 1. Lett lektyre er feriefavorittene

  Fædrelandsvennen
 2. Stordalen-forlag fortsetter å plukke ansatte og bestselgere fra de andre store

  Aftenposten
 3. En liten, gul bok om Montaigne på bestselgerlisten

  Aftenposten
 4. Jojo Moyes: Sorgmunter oppfølger

  Aftenposten
 5. Unni Lindell nullet av Kulturrådet

  Aftenposten
 6. Jørn Lier Horst og Petter Stordalen trosser sviktende boksalg

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder