TOPPER I ENGLAND: Også engelskmennene liker bøkene til suksessforfatter Jo Nesbø. Foto: Marte Vike Arnesen/VG

Nesbø topper i England: - Veldig morsomt

Harry Hole fascinerer britene

(VG Nett) Jo Nesbøs «Panserhjerte» topper den offisielle bestselgerlisten i Storbritannia.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Ifølge Nesbøs britiske forlag Harvill Secker, er det bare én oversatt forfatter som har opplevd det samme, nemlig svenske Stieg Larsson.

- Jeg synes det er veldig morsomt. Det er morsomt for meg, og så er det morsomt for forlaget mitt i England - og for Aschehoug, sier Jo Nesbø til VG Nett.

Topper listen

«Panserhjerte», som har fått tittelen «The Leopard» i Storbritannia, topper listen over innbundne bøker - altså ikke pocketbøker.

Ifølge Nesbøs agent Tor Jonasson vil listen Nesbø topper bli publisert i britiske aviser søndag.

- Det er først nå at «Panserhjerte» kommer ut i England, og det at den går rett til topps på bestselgerlista er nok et resultat av den jobben de tidligere Harry Hole-bøkene har gjort for serien, sier Nesbø.

Konkurransemenneske

Tidligere har «Snømannen» gjort det godt på de britiske øyer.

- Jeg er et konkurransemenneske, og liker å vinne alt fra stein-saks-papir til å være på toppen av bestselgerlister, men først og fremst er det veldig morsomt at bøkene om Harry Hole aldri har blitt hypet i England. Det er en serie som folk har sluttet seg til gjennom årene, uten at det har vært noen kampanje, sier Nesbø, som for tiden befinner seg på klatreferie et sted i Asia.

Panserhjerte er Jo Nesbøs bok nummer åtte i rekken av krimbøker om politietterforsker Harry Hole.

- Det jeg setter pris på er at lesere bruker tid og penger på å kjøpe bøkene mine. At de også gjør det i andre land, sånn som i England, er det store kicket for meg. Om det er i så stort antall at du topper bestselgerlisten, eller om du bare har noen lesere, så er det i grunn like fantastisk. Du skriver for de som har lyst til å lese det, og om du er nummer én er ikke så viktig, påpeker Nesbø.

Etter planen kommer den neste boken i Harry Hole-serien ut i løpet av høsten 2011.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder