BOKAKTUELL: Ari Behn, her under et intervju med VG i januar i år. Foto: Frode Hansen/VG

Ari Behn om sin nye bok: – Har revet hjertet ut

Ari Behn (46) vrenger sjelen i sin nye bok, som har sterke biografiske trekk.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Drøyt to år etter bruddet med prinsesse Märtha (47) lanserer Behn romanen «Inferno», en roman med like mange bilder av malerier som tekst på de 120 sidene.

Leste du? – Skal ikke lenger kysse og elske

– Det er brutalt, rått og ærlig. En bok som skildrer et kaos, et følelsesmessig mørke, en sårhet, en opplevelse av ikke å finne seg selv i alt det mørke. Forhåpentligvis er det lys likevel, sier Behn i en video forlaget formidler onsdag kveld – dagen før bokslippet.

VGs anmelder gir terningkast tre: «Døende sjarlatan»

Der sier Behn at romanen med den noe uvanlige formen, er basert på at han selv har opplevd veldig mye de siste to årene.

– Det har forandret meg. Jeg har lært mye om meg selv. Det har vært smerte, lidelse, tap, savn sorg... nesten død innimellom. Men også det motsatte – vakre møter og fine øyeblikk.

Han forteller at han er interessert i det menneskelige erfaringsgrunnlaget, og at han selv har vært så ærlig han kan i boken.

– Jeg har på en måte revet hjertet ut. Vært naken.

les også

Ari Behn om skilsmissen, barna og livet med kongefamilien

Pluss content

– En noksagt

Bak på boken skriver Behn om seg selv:

«Jeg er en noksagt. Jeg har alltid vært for intens. Full av ord og altfor mye kraft. Uten balanse. Enten-eller. Taus og pågående. Blyg og skamløs. Jeg klarte ikke å holde igjen. Jeg lot det brenne».

Ari Behn har ikke besvart VGs henvendelse onsdag kveld.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KUNST: Maleriet i midten er det første som er viet plass i Behns nye bok. Her fra en utstilling i fjor høst. Foto: ANJA BJØRSHOL

På nyåret i år viste Behn for første gang frem sin nye kjæreste, Ebba Rysst Heilmann (34). Paret klinte til foran fullsatt forsamling.

I vår utleverte han også store deler av privatlivet i den omstridte TV3–dokumentaren «Ari og halve kongeriket», som han selv forgjeves forsøkte å stoppe før den gikk på lufta.

les også

Ari Behns kjæreste sterkt kritisk til TV-dokumentaren

Flere bøker

I mars i år inngikk Behn en avtale med Juritzen Forlag om å skrive hele syv bøker. «Inferno» er den første i denne rekken. Avtalen innebærer også at Behn skal gi ut bok bok sammen med datteren Maud Angelica (15).

Behn var fra før tilknyttet Kolon og Gyldendal Forlag og skal fortsette å gi ut skjønnlitteratur der.

Ari Behn lukker seg inne: Skal skrive bok

Det er snart 20 år siden Behn debuterte som forfatter med «Trist som faen», som ble belønnet med en sekser på terningen i VG - en terning han valgte å tatovere på kroppen. Behn har siden gitt ut flere romaner, novellesamlinger og et skuespill.

Tilbakeblikk: Märtha om bruddet: – Helt åpent sår

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder