FORLEGGEREN: Erling Kagge har gitt ut triologien til «Anonym». Foto: VG

Kagge-forfatter «Anonym» står frem

(VG Nett) Forfatteren bak trilogien «Kongepudler», «Kindereggeffekten» og «Klassekamerater« vil avsløre identiteten sin imorgen.

Camilla Bjørn
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Det opplyser Kagge forlag i en pressemelding mandag, hvor det står at forfatteren som har skrevet under psedonymet «Anonym», vil stå frem i forbindelse med sin siste bok.

HAR DU TIPS ELLER INNSPILL TIL SAKEN? TIPS VG NETT PÅ 2200@VG.NO|| SMS/MMS til 2200 || 22 00 00 00

Ifølge Kagge forlag har Anonym tatt sin beslutning om å stå frem på bakgrunn av at virkelige begivenheter i dagens norske samfunn til stadighet er mer elleville og lattervekkende enn noe en anonym forfatter har skapt eller vil kunne skape.

De siste ukene har Anonyms beslutning blitt styrket, ifølge Kagge forlag.

«Hvis jeg hadde skrevet at statsministeren nektet Kongen å dele ut krigsmedaljer 8. mai, ville jeg fått klar beskjed fra det norske folk om at slikt spøker man ikke med», sier Anonym i meldingen.

HARSELERTE: Trond Giske og Ari Behn var hovedpersonene i Anonyms første bok «Kongepudler». Foto: KAGGE

- Det har vært et romanprosjekt som blir avsluttet med mord på Anonym. Ideen var at «Mordet på Anonym» skulle bli den siste.

Imorgen blir det pressekonferanse på kontoret med boller og brus og Anonym vil redegjøre for forfatterskapet sitt, sier Erling Kagge til VG.

- I egen person?

- I egen person ja!, forteller forleggeren og fortsetter:

- I og med at ingen har klart å gjette hvem det er, så tror jeg at det ligger i sakens natur at mange vil bli overrasket, fortsetter Kagge.

Det skapte mye oppstyr og forvirring tidligere i år,

da forfatter Anne Holt i et innlegg på sin egen blogg hevdet at hun er Anonym.

Påstanden ble senere

trukket tilbake av Holt.

- Dette ville skjedd uavhengig av Anne Holt-bråket og andre som har villet ta æren. Det var et tankekors at ikke bare Arne Strand stod frem som forfatteren, men at han fikk gratulasjon fra Kulturministeren like etter, sier Erling Kagge.

Forfatteren bak pseudonymet vil ifølge Kagge være tilstede for å fortelle om arbeidet med romanene, men også svare på spørmål.

Romanene har harselert med kultureliten, politikken, næringslivet, mediene og kongehuset.
Siste og fjerde bok «Mordet på Anonym» er et historisk tilbakeblikk på hvordan kongepuddeltrilogien ble mottatt.

Samlet opplag for Anonyms fire bøker: 87 000.

På det sosiale nettsamfunnet Twitter er reaksjonene om Anonyms nye stunt delt. Mens enkelte twitrer at de gleder seg og er spente, er også mange skeptiske.

«Neeeeida, Kagge & Co! Absolutt ingen skjønner at Anonym nå står frem i et forsøk på å få fart på salget av den siste boken. #fødtigår», skriver

@LinnGjerstad

.

«Blir vi lurt enda en gang? Nå innkaller @KaggeForlag til pressekonferanse med forfatteren «Anonym». Om ikke annet serveres boller og brus», skriver

@P4faarlund

.

Han får medhold fra Twitter-brukeren

@SolElisabeth: «lei anonym.Pr Jippo og elendig skriftlig framstillingsevne. Best h*n forblir anonym, så noe av interessen opprettholdes.»

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder