BLIR NY: Jo Nesbø, her på lanseringsfesten for romanen «Politi», skal skrive bøker under pseudonymet Tom Johansen. Foto: FREDRIK SOLSTAD

Jo Nesbø blir Tom Johansen

Jo Nesbø skifter identitet. Nå skal forfatteren kalle seg Tom Johansen

  • Sølvi Wærhaug
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Med dette tar Jo Nesbø en Stephen King. Den amerikanske spenningsmesteren har også utgitt bøker under pseudonym - Richard Bachman.

Det er Jo Nesbøs britiske forlag Harvill Secker som har inngått avtale om utgivelse av Tom Johansens bøker. Den første kommer høsten 2014, «Blood on Snow», og den andre «Blood on Snow 2» ( arbeidstittel) kommer våren 2015. Etter all sannsynlighet vil bøkene utgis på norsk samtidig.

- Jeg regner med at det blir parallellutgivelser. Jeg har lest bok en og vet at det er et kjempegodt manus. Det er absolutt innenfor spenningsgenren, sier forlagssjef Trygve Åslund i Aschehoug.

- Hvorfor skal Jo Nesbø skrive under pseudonym?

- Det er ganske vanlig når du når et visst nivå i den genren, så oppretter du et pseudonym. For dette er nytt og annerledes.

- På hvilken måte er det nytt og annerledes, og hvem er Tom Johansen?

- Det vil jeg ikke si noe om. Det vil vise seg etter hvert, sier Trygve Åslund.

Forlaget Harvill Secker gleder seg over forfatterens nye prosjekt.

- Etter kjempesuksessen med «Hodejegerne» og Harry Hole-serien, er vi veldig glade for å samarbeide med Jo på dette spennende nye prosjektet, og vi ser frem til å avsløre mer om Tom Johansens mystiske verden i den nærmeste fremtid, sier Liz Foley i Harvill Secker.

Salget av Jo Nesbøs bøker på verdensbasis har nå passert 19 millioner eksemplarer.

Hva synes du om pseudonymet? Si din mening i kommentarfeltet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder