Snakker med de døde

Marion Dampier-Jeans (52) har arbeidet som medium i 33 år og har daglig kontakt med de døde. Dette kommer frem i boken «Mitt liv med åndene», som lanseres nå.

Publisert:Oppdatert: 25.02.03 kl. 13:28

Hun har norsk mor og dansk far og vokste opp i Danmark. Begge foreldrene hadde spesielle evner, og ifølge Marion så og snakket hun selv med de døde fra hun var 3-4 år gammel. Som ung flyttet hun til London. Hun er prest i spiritistkirken i Storbritannia, som har over 1000 kirker og er en anerkjent trosretning.

Det er Charlotte Kehler som har skrevet boken om Marion, «Mitt liv med åndene», og i Danmark selger den meget godt. Marion besøker nå Oslo i forbindelse med utgivelse av boken på norsk og deltar også på Alternativmessen i Oslo Spektrum.

Sjelen kommer tilbake

- Siden boken kom ut, har jeg fått rundt 7000 e-poster fra folk som takker for boken, og flere forteller at de har samme type opplevelser som meg. Det er så deilig. Mange sier også at de for første gang forstår at det er noe mellom himmel og jord, sier Marion Dampier-Jeans.

- Hva er dette NOE som er mellom himmel og jord?

- Det er der åndene lever - de som har gått bort. Og derfra tar de kontakt. Det er sjelen som kommer tilbake og forklarer at man ikke skal være redd for å dø. For det er bare legemet som dør - ikke ånden.

- Ånden lever videre?

- Ja, og man må huske på hvordan man har levd på jorden, for alt etter hva slags liv man har levd her, så kommer man på forskjellige plan eller nivåer på den andre siden.

- Får man det bedre der hvis man har vært snill?

- Ja, det lønner seg meget godt å ha vært et godt menneske.

- Hvordan er åndeverdenen?

- Jeg har dessverre ikke vært der, men åndene forteller at det nesten er samme type verden som vi lever i, men de har ikke kropp, og de spiser ikke. Deres bevissthet er mye mer åpen; de kan for eksempel ønske seg noe, og så får de det. Jeg har fått et lite glimt inn i denne verdenen - et sted der det var blomster, men jeg kan ikke forklare hva slags farge det var på blomstene.

Står opp tidlig

Spør man åndene om de vil tilbake igjen til jorden, så vil de ikke det. Mange ånder kaller jorden helvete, for det er her det er vold, slåssing og krig. Vi klarer jo dessverre ikke å leve sammen i fred med ulike religioner og tradisjoner.

- I boken står det at du må stille deg inn på åndenes vibrasjonsnivå for å få kontakt?

- Jeg står opp fem om morgenen, mediterer og prøver å åpne meg - og plutselig hører jeg mer og ser mer. Jeg kan innstille meg på kontakt, men for meg et dette helt naturlig. Jeg kan også våkne opp plutselig om natten av at det er et ukjent menneske i rommet.

- Blir du ikke redd da?

- Nei, jeg er så vant til det, men noen ganger må jeg spørre om jeg ser en død eller en levende.

- Hvordan ser en ånd ut?

- Akkurat som deg - som et vanlig menneske. Jeg ser dem i noen sekunder, og så forsvinner de igjen.

- Du snakker med dem?

- Ja, og noen ganger snakker de så høyt at folk som sitter på de tre-fire første benkeradene i kirken, hører hva de sier.

Jeg har også vært med på gudstjenester dere hele menigheten hører hva som blir sagt, og det er så koselig.

- Hvorfor tar åndene kontakt med deg?

- Åndene sier de vil gi et budskap videre, og jeg kan se at det hjelper menneskene som får budskapet.

- Hvordan er det å leve med slike evner?

- Det er hardt mange ganger, for eksempel når foreldre har mistet et barn. Jeg tror jeg har lært å leve med disse evnene og akseptert det som en gave en gave fra Gud som ikke skal misbrukes, sier Marion Dampier-Jeans.

Publisert:Oppdatert: 25.02.03 kl. 13:28