... men kjæresten Sondre Lerche er begeistret for romanen

Linnea Myhre med ny bok: − Livredd for hva folk vil synes

Linnéa Myhre (26) sier det har vært vanskelig å ikke skrive om seg selv i sin nye roman «Hver gang du forlater meg» - og nå håper hun en mørk boktrailer skal få folk til å lese boken.

Av 

Camilla Norli

Publisert:

Artikkelen er over fire år gammel

LIVREDD: Om noen uker kommer Linnéa Myhres roman «Hver gang du forlater meg» ut - og for tiden går hun rundt og er livredd for hva folk vil synes om den. Foto: Guro Beitohagen

I en mørk og kunstnerisk musikkvideo-lignende trailer for boken - forteller Linnéa Myhre selv:

«Du sa at du aldri skulle dra fra meg. At universet hadde bestemt seg for at det skulle være oss to, og at det ikke gikk an å forandre på det. Du sa det sånn at jeg trodde på det. Jeg trodde virkelig på det.»

VGTV: Se premieren på boktraileren her!

Videoen er regissert av Thor Brenne, og musikken er ved Linnéas favoritt Bendik. Det er noe forholdsvis nytt at forfattere lager trailere for en kommende bok.

– De kaller det visst boktrailer, og jeg hadde ikke sett det før jeg så en video for boken til Synnøve Macody Lund - og da husker jeg at jeg fikk så lyst til å lese boka hennes. Jeg ønsker å formidle den samme følelsen til seeren, sier Linnéa Myhre til VG.

Les også: Linnéa Myhre blogger igjen

Egentlig var hun skeptisk til hele opplegget:

– Jeg er jo som alltid redd for at det skal bli dårlig, men med så mye bra folk med på laget, så tenkte jeg at vi kunne prøve, sier Linnéa - som absolutt ikke ville være med i bildet. Istedenfor ble det hennes venner Jon Hartvedt og Caroline Lillås som spiller kjæresteparet i videoen.

Ingen hjelp av musikerkjæresten

– Det var veldig viktig for meg å ikke være med i videoen. Samtidig er det jo jeg som har skrevet boka den handler om, og derfor måtte noe av meg være med på å formidle dette, så da ble det min stemme. Men jeg må tilstå at jeg synes det er ubehagelig å høre meg selv lese så inderlig, så når jeg ser videoen, må jeg slå av lyden, forteller forfatteren som ikke hentet hjelp fra sin musikkvideo-erfarne musikerkjæreste, Sondre Lerche.

– Nei, han har vært litt i bakgrunnen. Men jeg må innrømme at jeg er litt misunnelig på at han får lage videoer rett som det er, for det har vært veldig gøy.

– Har han lest boken?

– Ja, og han er heldigvis begeistret. Hadde han ikke vært det, hadde jeg nok ikke gitt den ut. Både han og de andre som står meg nære har lest, og de fleste har kommet med noen innspill underveis, sier Linnéa som forklarer at det ikke har vært noen enkel skriveprosess.

Les: Linnéa Myhre hardt ut mot kjendistrener etter bananutspill.

– Det har vært hardt og frustrerende, og jeg har for alvor forstått hvor vanskelig jeg har for å skrive ting i rekkefølge, sette ting i orden. Jeg har trengt mye hjelp fra redaktøren min underveis, men det er jo jeg som må gjøre arbeidet. Ofte klarer jeg ikke å gjøre det før noen står i andre enden og sier at nå må jeg levere, sier forfatteren og bloggeren som tidligere har gitt ut de to selvbiografiske bøkene «Evig søndag» (2012) og «Kjære» (2014).

Vanskelig å ikke være personlig

Nå har hun forsøkt å la være å skrive selvbiografisk, noe som ble vanskeligere enn hun hadde tenkt.

– Jeg har hele veien ønsket meg å skrive en ordentlig roman, men et eller annet sted må man jo starte skrivingen - og da er det umulig å ikke bruke følelser jeg på et eller annet tidspunkt har kjent på. Det har vært vanskelig å gjøre noe nytt, men jeg har blitt pushet til å gå bort fra det personlige, bort fra meg. Jeg føler jeg har fått til det, sier Linnéa.

Sjekk topplisten: Forfatter tjente 815 millioner kroner på ett år

Romanen «Hver gang du forlater meg» handler om den vanskelige kjærligheten og den enda kanskje mer vanskelige kjærlighetssorgen - og om en som blir forlatt og sveket gang på gang, men som likevel velger å bli når han kommer tilbake igjen og igjen. I traileren for boken går det frem at sorgen blir så vanskelig at det kanskje ikke er noen vei ut.

– Jeg hadde lyst at filmen skulle vise alle sidene av kjærligheten, både de fine og verdifulle minnene som man sitter igjen med og lengter etter, men kanskje aller mest de vonde og vanskelige. Filmen skal symbolisere endringen, og stille spørsmål om hva som skjer når man går fra å være to til å bli en.

– Er det en spesiell egen kjærlighetssorg som har vært med på å gi liv til boka?

– Kjærlighetssorg er jo en erfaring de fleste har kjent på, men jeg vil unødig ødelegge for leseren ved å fortelle om mine opp- og nedturer.

Tror hypnose kan kurere kjærlighetssorg

MISUNNELIG: Linnéa Myhre må innrømme at hun er misunnelig på kjæresten Sondre Lerche som får lage musikkvideoer rett som det er, siden hun syntes det var veldig gøy å lage boktraileren. Her er paret på vei til Lars Vaular og Malin Kulseths bryllup i Bergen i sommer. Foto: Hallgeir Vågenes VG

Men det hun kan avsløre er at hun brukte egen erfaring med bruk av hypnose som terapi i boken. I virkeligheten oppsøkte hun en hypnotisør for å få hjelp mot sin ekstreme edderkoppfobi, mens i boken prøver hovedpersonen hypnose for å komme over denne mannen, for å komme over kjærlighetssorgen.

– Jeg brukte de erfaringene til å spinne videre på det. For ettersom jeg opplevde at hypnosen virket, begynte jeg å lure på hvilke andre frykter eller laster man kunne kvitte seg med, og da fant jeg flere som kunne fortelle at de hadde greid å hypnotisere vekk kjærlighetssorg. Det er jo sjukt spennende, da, sier hun - og legger til:

– Jeg kan ikke love noen noe, men det er kanskje verdt et forsøk, sier Linnéa som tror denne romanen kan treffe mer allment enn spiseforstyrrelser - som hun skrev mye om i «Evig søndag» og «Kjære».

– Kjærlighet er jo universelt, og vi får aldri nok av det. Jeg har skrevet en bok som jeg selv hadde hatt behov for å lese da jeg var 21 og trengte å kjenne meg igjen i andre sine følelser.

Akkurat nå er boken helt ferdig, alt er levert - og alt er klart for utgivelse 21. september. Men likevel beskriver hun ventetiden som en helt forferdelig fase:

– Jeg gruer meg veldig, men jeg tror nok det utelukkende er fordi jeg er livredd for hva andre folk kommer til å synes. Dessverre.

Publisert:

Les også

 1. Når bloggere blir forfattere: – Tar ikke sjansen fra andre

  Det er ingen ulempe at bloggerne har mange følgere allerede, men de må ha en god historie.
 2. Ny blogger-plakat tar opp kampen mot spiseforstyrrelser hos unge jenter

  Over 70 bloggere har sluttet seg til nye retningslinjer som skal bidra til å hindre at unge jenter får et negativt…
 3. Linnéa Myhre skriver om kjærlighetssorgen

  «Vanskelig, vondt og fint», skriver forfatteren om sin kommende bok.
 4. Linnéa Myhre hudfletter Isabel fra «Paradise Hotel»

  Bloggveteranen tar et oppgjør med hele bloggsfæren. Hardest går det ut over Isabel Raad.
 5. Eirin Kristiansens bok utsolgt på to dager

  Førsteopplaget til bloggeren Eirin Kristiansens inspirasjonsbok «Miss Independent» har solgt ut siden lanseringen for…
 6. Linnéa Myhre hardt ut mot kjendistrener etter bananutspill

  Linnéa Myhre beskylder kjendistrener Helle Bornstein for å gjøre dem som er syke enda sykere når hun sier at banan ikke…

Mer om

Litteratur

Linnéa Myhre

Flere artikler

 1. Linnéa Myhre skriver om kjent musikerkjæreste: Bokanmeldelse: Linnéa Myhre: «Hver gang du forlater meg»

 2. Linnéa Myhre skriver om kjærlighetssorgen

 3. Britney Spears + Linnéa Myhre = Sant! Bokanmeldelse: Linnéa Myhre: «Meg, meg, meg»

 4. Sterk roman om levd liv: Bokanmeldelse: Jens M. Johansson: «Et godt liv»

 5. Sondre Lerches nye plate dedisert til ekskjæresten Linnéa Myhre

Fra andre aviser

 1. På restauranter kan Linnéa Myhre være en så vanskelig gjest at kjæresten kan bli flau.

  Aftenposten
 2. Skam-Josefine blir Samantha Fox

  Bergens Tidende
 3. Må forfattere være hyperaktive på sosiale medier for å vinne kampen om leserne?

  Bergens Tidende
 4. Mens vennene får barn, har Sondre Lerche et annet prosjekt

  Aftenposten
 5. Vilde (22): Er det slik at unge mennesker med skrivetrang skal sitte og vente på at de modnes?

  Aftenposten
 6. Sondre skal spille seg verden rundt i 2017

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no