UTSETTER PROSJEKT: Jon Michelet (73), her ved sitt hjem på Larkollen.

UTSETTER PROSJEKT: Jon Michelet (73), her ved sitt hjem på Larkollen. Foto: Gisle Oddstad VG

Jon Michelet har fått kreft - utsetter bokprosjekt

Oktober forlag forteller at forfatteren går til behandling på Radiumhospitalet for kreft i svelget.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Sjette bind av Jon Michelets serie «En sjøens helt» skulle i utgangspunktet gis ut høsten 2017, men er nå utsatt på ubestemt tid, skriver Dagsavisen.

– Det ble nylig klart at Jon Michelet var syk. Dermed trakk vi boka fra høstlisten. Legene sier de skal få ham frisk. Nå må Michelet prioritere behandling og rekonvalesens før han skriver videre på romanen, sier forlagssjef Ingeri Engelstad til avisen.

Jon Michelet opplyser til VG at han ikke ønsker å kommentere noe selv på nåværende tidspunkt.

Engelstad opplyser videre at Michelet har kreft i svelget og går til behandling på Radiumhospitalet.

Slik er den foreløpig siste boken: Terningkast fire

Engelstad forteller videre til Dagsavisen at hun regner med at boken vil være klar i 2018, og at Michelet allerede har kommet langt i arbeidet med romanen.

Det har foreløpig ikke lyktes VG å komme i kontakt med Engelstad.

Michelet har også tidligere hatt kreft, nærmere bestemt prostatakreft. Den gang brukte han skrivingen av en av krimromanene om Vilhelm Thygesen for å komme seg gjennom det hele.

Jeg fikk en diagnose som er alvorlig i juni, prostatakreft, og jeg skrev av meg min egen elendighet på Vilhelm Thygesen, samtidig som jeg gjorde det med et glimt i øyet, sa Michelet i TV-programmet «Store Studio» på NRK i 2008, gjengitt av seher.no.

I en presisering etter anmeldelsen av boken i 2010 skriver Michelet at han selv gikk gjennom en hormonkur mot prostatakreft etterfulgt av strålebehandling.

«Jeg er selv kvitt djevelskapen og er ikke pasient lenger», skriver han i VG-presiseringen.

Da VG møtte Michelet før han gikk i gang med skrivingen av den sjette boken, sommeren 2016, fortalte han at også begynnelsen av skrivearbeidet ble utsatt - den gangen av en operasjon i håndleddet.

Den gangen hadde han solgt 680.000 eksemplarer av bøkene om krigsseilerne. Nå opplyser forlaget til Dagsavisen at tallet er 750.000.

Serien om «En sjøens helt» skal også bli TV-serie på NRK.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder