LENGE Å VENTE: Norske fans av Harry Potter må vente helt til høsten før de kan lese den sjette på norsk. Omtrent like lenge er det å vente på neste film om trollmannen. «Harry Potter og ildbegeret» Foto: SANDREW METRONOME NORGE AS

Skudd-drama etter Potter-avsløring

LONDON (VG) Et skudd skal ha blitt avfyrt over hodet til The Suns journalist, etter at avisen avslørte personer som ville tjene store penger på den neste Harry Potter-boken.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Jeg trodde jeg skulle dø. Jeg ble slått av den latterlige ironien at jeg har vært i krigsherjede Afghanistan og Kosovo, og her kunne jeg blitt skutt for en Harry Potter-bok, skriver journalisten John Askill.

Boktilbud

The Sun skal først ha blitt tilbudt en innbundet kopi av den nye boken. Askill møtte deretter to personer i en liten leilighet i Kettering i Midt-England. Avisen hevder at det aldri var intensjonen å trykke noe fra boken.

Den ene var en muskuløs 19-åring, den andre en over 1,90 høy 37 år gammel «oppasser», som stilte med en rottweiler ved sin side. Det de to ikke visste, var at de ble filmet, og det hverken de to eller The Sun skal ha visst, var at de var omringet av politi.

Vel inne leiligheten skal duoen ha vist Askill håndvåpenet som lå på salongbordet, men hevdet at det ikke var ekte. 19-åringen skal så ha hentet fram boken og gitt beskjed om at «prisdiskusjonen begynte på 50000 pund (snaut 600000 kroner), men at han ville ha mye mer enn det». Kopien skal han ha stjålet mens han jobbet som sikkerhetsvakt i et varehus.

Angrepet

Dramaet startet da røslige Askill skal ha forsøkt å forlate annenetasjeleiligheten med boken. De to mennene skal ha kastet seg over ham, og boken forsvant nedover trappene. Askill skriver at 37-åringen skal ha truet ham med et 30-40 cm langt jernrør, mens 19-åringen ladet pistolen og løp etter ham.

Journalisten ba ham legge geværet til side, og ropte at det ikke var verdt det.

«Han svarte 'det er greit, den er ikke ekte',» for deretter å peke med pistolen over journalistens hode, og løsnet et skudd. «Smellet var øredøvende,» skriver Askill.

Han kom seg unna, men ble raskt viftet inn av politiet, som hadde overvåket situasjonen hele tiden. De arresterte også de to «bokselgerne», men foreløpig skal ikke noe våpen ha blitt funnet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder