KLAR PÅ NY: Jo Nesbøs nye Hole-krim kommer neste sommer. Dette bildet er tatt i forbindelse med «Machbeth» i mars. Foto: Espen Rasmussen / VG

Ny Harry Hole-bok kommer i 2019

På Jo Nesbøs hjemmeside varsles det om en tolvte krim om Harry Hole sommeren 2019. Boken kommer på norsk i juni, bekrefter forlaget.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Nyheten kom torsdag, og informasjonen står på engelsk at boken «Knife» kommer 11. juli neste år.

Ifølge krimbloggen Crimefictionlover kunngjorde Nesbø selv nyheten på Theakston Old Peculier Crime Writing Festival som startet torsdag kveld i Harrogate i Storbritannia.

Vidar Strøm Fallrø, kommunikasjons- og markedsansvarlig i Aschehoug, informerer om at den norske utgaven, «Kniv», slippes tidligere enn den engelske - da i juni 2019.

– Hva gjelder handling og bokas innhold har vi ingen kommentar til det akkurat nå, skriver Strøm Fallrø i en SMS til VG.

les også

Jo Nesbø om neste Harry Hole: – Helt Jævlig

Så langt er svært lite avslørt når det gjelder hva boken handler om, men i et sammendrag på Nesbøs hjemmeside, står det at Harry Hole våkner opp i en durabelig bakrus med hendene og klærne dekket av blod.

SKAPER: Harry Holes skaper er ikke helt ferdig med ham ennå. Dette bildet er tatt i september 2017. Foto: Odin Jæger / VG

«Ikke bare vil Harry komme ansikt til ansikt med en gammel, dødelig fiende, men også med sin mørkeste personlige utfordring noensinne.»

les også

Jo Nesbø fikk nei da han ville signere 10.000 bøker med sitt eget blod

Det står også at boken vil lanseres på et spesielt arrangement på Theakston Old Peculier Crime Writing Festival neste år.

– Interessant og helt jævlig

Den ellevte boken om den hardbarkede etterforskeren Harry Hole, «Tørst», kom i mars 2017, og fikk terningkast 5 i VG. Det var fire år etter at «Politi» ble lansert og fikk terningkast 6.

20 år med Harry Hole: Les hele historien bok for bok på VG+

Mens et gjennomsnittlig førsteopplag i Norge ligger på et par tusen bøker, ble «Tørst» trykket i vanvittige 300.000 eksemplarer.

les også

Jo Nesbø: – «Snømannen» på film er ikke min historie

Boken handlet om vampyrisme. Hole var blitt foreleser ved Politihøgskolen og lykkelig samboer med Rakel, men fant motvillig tilbake til sin vante outsiderposisjon i politiet. Boken skal ha hatt en veldig åpen slutt som åpnet for en oppfølger.

Nesbø fortalte VG i mars at han var godt i gang med å skrive den tolvte boken om Harry Hole.

les også

Jo Nesbø om formuen, arv og pengebruk: – Jepp, jeg er stinkende rik

Pluss content

– Det er veldig kult. Eller ... Når jeg tenker på innholdet, ikke så kult. Det er utfordrende, interessant og helt jævlig, sa han da.

– Jævlig fordi vi nærmer oss slutten?

– Ja, nettopp. Vi nærmer oss slutten. Men jeg har jo sagt det en stund nå, sa han og blunket lurt.

Den første boken om Harry Hole, «Flaggermusmannen», kom i 1997.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder