LANSERING: Ari Behn serverte høytlesning til de fremmøtte tirsdag ettermiddag. Foto: Mattis Sandblad/VG

LANSERING: Ari Behn serverte høytlesning til de fremmøtte tirsdag ettermiddag. Foto: Mattis Sandblad/VG

Ari klar med ny bok - leste om sex, dop og død

LILLEHAMMER (VG Nett) Ari Behn (38) skriver om sex, narkotika og død i sin nye bok, der handlingen er lagt til New York.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL
FORSIDE

Tirsdag ettermiddag leste forfatteren og prinsessegemalen høyt fra sin kommende bok, da han sammen med Unni Askeland lanserte deres felles utstilling - «Au» - på Galleri Zink i Lillehammer.

VGTV: Hør Ari lese fra sin nye bok

Interessen for utstillingen var enorm, og enkelte av gjestene måtte nyte sjampanjen på utsiden da dørene til galleriet etter hvert ble stengt.

Mørk tekst

Deler av innholdet i den kommende boken til Ari Behn ble lest opp av forfatteren selv, foran nysgjerrige tilhørere og fremmøtte journalister.

Det var et dystert tema som var i fokus i passasjen som ble presentert for publikum:

«Litt amfetamin, kokain, tok dårlig og god speed. Han hadde blondt hår, slank kropp, et kvikt hode. Han var vennlig, oppmerksom, knullet jenter og gutter, drakk litervis med vann hver dag. Snart begynte han også med heroin. Da han døde av en overdose, 27 år gammel, laget vennene en minneutstilling på Lower East Side», leste Behn, før han fortsatte:

«Kunstneren snakker om sin forestående død på et opptak som går i loop. Det er ingenting sensasjonelt i dette. Han omtaler døden liketil og enkelt. Polaroidbildene han har tatt av seg selv og vennene, nettene i New York, det grenseoverskridende i prosjektet, er blitt stående. »

- Problematisk

Ari Behn og Unni Askeland står bak årets festivalutstilling på Litteraturfestivalen. Utdrag fra Behns tekster er skrevet pent og hengt opp på veggene inne på galleriet. Bilder laget av Askeland illustrerer innholdet i tekstene.

Behn har tidligere innrømmet at han har hatt sine betenkeligheter ved at Unni blant annet valgte å portrettere både Kong Harald, dronning Sonja, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og hans kone prinsesse Märtha Louise.

Hun har også malt bilder av Ari, sin egen familie og motiver basert på sitt eget privatliv.

- Unni er det nærmeste jeg kommer et annet ekteskap, men hun er også en katt som alltid lander på beina. Jeg synes det er problematisk at hun har portrettert min familie, men er det ikke farlig er det heller ikke interessant, fortalte Behn til de fremmøtte på lanseringen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder