Verden minnes barnas forfatter

(VG Nett) Det er ikke bare vi nordboere som sørger over Astrid Lindgrens død. Rundt hele kloden har Pippis mamma preget avisforsidene.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

Og det er først og fremst den utrolige populariteteten til Pippi Langstrømpe som journalistene har bitt seg merke i. Blant annet det spanske nyhetsbyrået EFE hyller den rødhårige individualisten Pippi som «jenta med magiske krefter som utfordret voksenverdenens hierarkier».

Glimt i øyet

I Finland skriver Hufvudstadsbladet om Lindgrens evne til å skrive om vanskelige temaer som død og sorg på en måte som berørte både unge og gamle lesere.

Britiske The Guardian understreker at utenlanske barnebøker er sjelden vare i Storbritannia. Avisen beskriver Lindgren som en folkekjær forfatter som aldri mistet hverken rettferdighetssansen eller glimtet i øyet.

- En glad anarkist

Også på andre siden av Atlanterhavet blir Pippi, Emil og Marikkens «mamma» minnet i dag. La Nacion i Argentina beskriver Pippi som en glad anarkist som «ikke alltid fikk foreldre og læreres godkjennelse».

Amerikanske Washington Post forteller blant annet om «den sinte gamle enkens» kamp mot svensk skattevesen på 70-tallet, og også i USA minnes hun først og fremst som skaperen av «Pippi Longstocking».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder