BLIR FORFATTER: Ulrikke Falch - kjent som karakteren Vilde fra serien «Skam» på NRK P3 - skal utgi bok for unge jenter sammen med stand up-komiker Sofie Frøysaa. Foto: Eskil Wie Furunes VG

Ulrikke Falch skriver bok for unge jenter

«Skam»-skuespilleren Ulrikke Falch (21) er i gang med å skrive en overlevelsesguide for unge jenter sammen med komiker Sofie Frøysaa (28).

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Boken skal etter planen komme ut før sommeren på Gyldendal forlag - og har foreløpig ikke fått noen tittel - utover den foreløpige arbeidstittelen «Survivalguide». Målgruppen er unge jenter og vil ta opp forskjellige ting som skjer fordi du er jente.

Boken vil også inneholde en del personlige historier.

Ulrikke Falch om «Skam»-Vilde: – Hun er en svak versjon av meg

Hverken Falch eller Frøysaa ønsker å si noe om boken før det nærmer seg utgivelse, men ifølge redaktørene av boken, Nina Méd og Stine Lindstad, er utgangspunktet for boken utfordringene unge jenter står overfor i dag.

Mer Skam: Spurte serieskaperen om å få lov til å «hooke»

– Ulrikke Falch og Sofie Frøysaa er to viktige feministiske stemmer i den norske offentligheten, som når ut til unge mennesker på en unik måte. Vi er stolte over å ha dem i forfatterstallen. Boken de jobber med handler om en del utfordringer unge jenter står overfor i dag, og det blir en bok full av personlighet og personlige erfaringer, humor og alvor, sier Méd til VG.

Husker du: «Skam»-øyeblikkene som skapte overskrifter

Ifølge Gyldendal vil boken også kunne være med på å bryte en del tabuer blant dagens ungdom - noe også TV-serien «Skam» har fått mye ros for å gjøre. Stand-up-komiker Frøysaa er også blitt kjent for å bruke humor til å bryte tabuer.

Lest? Ulrikke Falch legger seg falt etter homospøk

I et større intervju med magasinet KK tidligere i år fortalte Frøysaa om hvordan det har vært å vokse opp med tourettes syndrom og lesbiske mødre, og hvordan hun bruker humor til å avdramatisere på.

Forlaget satser på at boken kommer i slutten av mai eller starten av juni.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder