BARNA HAR TALT: 10.000 norske skolebarn har stemt frem Bobbie Peers' «Luridiumstyven» til seier i ARKs barnebokpris. Foto: Hallgeir Vågenes , VG

Les utdrag fra «Luridiumstyven» her!: 10.000 barn mener dette er årets beste barnebok

Bobbie Peers (41) debuterte med boken «Luridiumstyven» i september, og på tre måneder har det tatt helt av.

  • Camilla Norli

Artikkelen er over fire år gammel

I dag ble det kjent at «Luridiumstyven» vant ARKs barnebokpris. 10 000 elever har lest og stemt hele høsten, og nå har de kåret Bobbie Peers barnebok om 12 år gamle William Wenton til årets beste bok.

Bakgrunn: Norsk barnebokserie kan bli nye Harry Potter

– Det er stort for meg at det nettopp er målgruppen som har stemt frem boka. For meg, som er debutant, var det jo enormt stort å bare bli nominert til Arks barnebokpris. Og det at «Luridiumstyven» til og med stakk av med prisen, betyr mye for meg. Ingenting er bedre enn å nå hjem hos dem man snakker til, sier Bobbie Peers til VG.

VG skrev også nylig at boken allerede er solgt til utrolige 31 land, og det er lenge siden en norsk barnebokforfatter opplever slik suksess. Forlag over hele verden melder via agentbyrået Salomonsson at de vil satse stort på bokserien om William Wenton - verdens beste kodeknekker. I tillegg har Morten Tyldum kjøpt filmrettighetene til boken.

I alt oppstyret rundt boken og utenlandssalg, sitter Bobbie Peers hjemme på Sotra utenfor Bergen og fullfører bok nummer to i serien. Han har planlagt i alt fire bøker om WIlliam Wenton og en spin off-serie på ytterligere tre bøker.

– Det har skjedd veldig mye de siste månedene. Og jeg er glad for at jeg har hatt bok to i serien om William Wenton å jobbe med. Det er en fin måte å holde beina på jorden. Det er jo det som er gøy, å kunne sitte og dikte. Og når det man dikter blir tatt i mot på denne måten, er det helt fantastisk. Det gir selfølgelig ekstra energi å vite at det nå er 31 land som venter på bok nummer to, forteller Peers - som fra før av var kjent for å være Norges eneste filmskaper som har vunnet Gullpalmen i Cannes for kortfilmen «Sniffer».

Hør på bokpodden Pocket: Tiårets beste barnebøker

Her er utrag fra noen av juryklassene som har kåret boken til årets beste, og mye tyder på at også de venter i spenning på bok to i serien:

Klasse 6B ved Godlia skole: «Det er en av de beste bøkene vi har lest. Den er utrolig spennende! Det er spenning fra start og hele veien. Den er litt morsom og litt trist. Vi klarte ikke å legge den fra oss, og da vi var ferdige savnet vi å lese den. Forfatteren skriver utrolig bra. Denne boken fortjener å vinne.»

7B Ulverud skole: «Spennende fra første side. Kult med kodeknekking og kult plot.»

6B Manglerud skole: «Boka var spennende, og ofte kom det overraskelser man ikke hadde tenkt skulle komme. Det var mye kul teknologi i boka. Vi håper det kommer en neste bok, det virket slik etter slutten.»

5A Jong skole: «Dette var en meget spennende og actionfylt bok om kodeknekking. (…) Det var vanskelig å legge boken fra seg. Forfatteren klarte også å lage mange fine bilder i hodet på oss, så det var faktisk bedre å lese en bok enn å se på tv/pc. I tillegg var boken også morsom. Håper det kommer en etterfølger til boken, for dette var en meget bra bok.»

Flere tips om barnebøker: Her er tiårets ti beste barnebøker!

Les også

Flere artikler

  1. Actioneventyr for barn i 110 km/t: Bokanmeldelse: Bobbie Peers: «Orbulatoragenten»

  2. Sikret verdenssuksess!: Norsk barnebokserie kan bli nye Harry Potter

  3. Pluss content

    Sikret verdenssuksess

  4. 10.000 barn mener Iben Akerlie har skrevet årets barnebok

  5. Her er 10 barnebok-kupp på Mammut-salget

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder