SKUESPILLERNE: (f.v) Elli Müller Osborne (Margrethe), Niels Skåber (Gunnar), Hannah Larsen Walberg (Fanny), Ines Høysæter Asserson (Lena), Mathias Storhøi (Prince Kalle), Amalie Sporsheim (Ingrid),  Filip Bargee Ramberg (Arnie), Carmen Andrea Høilund (Guro), Ina Dajanna Ervik (Tess)

Norsk ungdomsbok blir Netflix-film

Nå skal det lages Netflix-film av den kritikerroste ungdomsboken «Arvingen». – Det er et eventyr, sier en av forfatterene.

Av 

Selma Heiberg Hellstrand

Publisert:

Boken utløste budkrig i Danmark og fikk store norske forlag til å kjempe om boken da den kom ut i 2020. Den fikk også terningkast fem i VG.

Og nå blir det Netflix-film, kalt «Royalteen».

– Det er helt fantastisk. Det er et eventyr. Da vi skrev boken, snakket vi om hvor kult det hadde vært å se handlingen på en skjerm, og at det nå blir global lansering av vår historie, er veldig stas, sier forfatter Randi Fuglehaug til VG.

Sammen med medforfatter Anne Gunn Halvorsen har hun skrevet «Arvingen», som er den første boken i ungdomsserien «Halve kongeriket»

Filmen lanseres globalt på Netflix i 2022.

KRITIKERROST: Blant annet VG har gått boken «Arvingen» terningkast 5.

«Arvingen» handler om 17 år gamle Lena, som flytter fra Horten til Oslo og kommer i klasse med de kongelige tvillingene kronprins Karl Johan og prinsesse Margrethe. Lena forelsker seg i kronprinsen, og han i henne, men i bagasjen har hun hemmeligheter som kan ødelegge for dem begge, forteller Fuglehaug.

«Arvingen» kom ut sommeren 2020, og forfatterene holder nå på med å skrive fjerde bok i serien.

Flere kjente fjes er med

Royalteen skal bli en kjærlighetshistorie om å akseptere sine egne feil, erobre frykt og krasje internettet, beskriver Netflix i en egen pressemelding.

Forfatterne var med på første leseprøve med skuespillerne for litt siden, og er veldig fornøyd med skuespillerne.

– De var absurd og kjempegøy å se karakterene våre komme til live. Vi er veldig fornøyde med castingen. Det er en flink og dyktig gjeng, sier Fuglehaug.

Flere kjente fjes skal spille i en nye norske filmen. Blant annet Ines Høysæter Asserson, som ble Amanda-nominert i 2019, bare 18 år gammel.

Mathias Storhøi, Elli Müller Osborne, Filip Bargee Ramberg, Amalie Sporsheim, Ina Dajanna Ervik, Hannah Larsen Walberg, Vår Sørensen Grønlie, Niels Skåber, og Carmen Andrea Høilund er også skuespillere i filmen.

INSPIRERT AV KONGEFAMILIEN: Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug har skrevet boken «Arvingen», og har uttalt at de er inspirert av både den norske og andre kongefamilier.

En kamp om filmrettigheter

Filmen skal bli en norsktalende spillefilm regissert av Per-Olav Sørensen og Emilie Beck.

En rekke norske og nordiske filmaktører ville sikre seg rettighetene til ungdomsromanen, skriver agent Annette Orre i Oslo Literary Agency, i en pressemelding.

– Interessen for å filmatisere denne boka var usedvanlig stor, allerede før norsk utgivelse, og vi hadde mange gode bud på bordet, sier Orre.

– Responsen fra alle som ønsket å filmatisere boken, har vært overveldende, men da Per-Olav og Netflix meldte seg på, føltes det umiddelbart som et riktig hjem for universet vårt, sier forfatterne selv.

Publisert:

Mer om

Netflix

Norsk film

Film

Bok

Flere artikler

 1. Bokanmeldelse: Innfrir på målstreken

 2. Roy Jacobsen melder seg ut av den norske Forfatterforeningen

 3. I japansk fangenskap – Bokanmeldelse: Trude Teige: «Morfar pustet med havet»

 4. Ny krimserie fra Karin Fossum – Bokanmeldelse: «Drepende drage. Angrende hund»

 5. Ny Fifty Shades-bok: Dørgende kjedelig – Bokanmeldelse: E.L. James: «Befridd»

Fra andre aviser

 1. «The Crown» og «The Mandalorian» med flest Emmy-nominasjoner

  Aftenposten
 2. Nå kommer kinopublikummet tilbake. Dette kan du vente deg i høst.

  Aftenposten
 3. TV-anmeldelse: Gamle B-filmer blir som nye i banebrytende serie

  Aftenposten
 4. TV-anmeldelse: Ny sesong? Ja takk.

  Aftenposten
 5. Filmanmeldelse: Ler bare hjertelig et par ganger

  Aftenposten
 6. Filmanmeldelse: Kanskje ikke rent gull, men en av de bedre Marvel-filmene

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no