IMPONERT: Kommunikasjonsekspert Kjell Terje Ringdal mener Kagge forlag har gjort alt riktig rent PR-messig. - Jeg har selv lest interne møtereferater fra her på Dinamo i bøkene, og ser nå at det har vært mulig å formidle det møte uten at de kom lekkasjer, sier han imponert. Audun Vinger (innfelt) er også imponert over Kagges mediestrategi.

Ekspertene om «Anonym»: - Utrolig bra jobbet!

(VG Nett) Kommunikasjonsrådgiver Kjell Terje Ringdal sovnet nesten av «Anonym»-avsløringen. Men skryter av Erling Kagges mediestrategi og innsatsen til den ukjente forfatteren.

  • Marcus Husby
  • Camilla Bjørn
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Tirsdag ble det klart at «Hallo i uken»-tekstforfatter Per Kristiansen er forfatteren bak trilogien «Kongepudler», «Kindereggeffekten» og «Klassekamerater».

Les mer:Tekstforfatter Per Kristiansen (63) er «Anonym»

- Jeg kjente et akutt behov for å gå og legge meg. Jeg ble så søvnig av avsløringen. Dette er det vi kan kalle tidenes våteste krutt, altså krutt som ikke gikk av, sier Ringdal om tirsdagens pressekonferanse til VG Nett.

Han skryter derimot av Kagge forlags mediestrategi.

- Dette er kanskje boknorges best gjennomførte PR-stunt. Det er eksemplarisk gjennomført og får en PR-mann til å gråte av misunnelse.
Det er rett og slett er utrolig bra jobbet. Kongepudler er et lite mesterverk, sier Ringdal, og legger til:

- Jeg utnevner Erling Kagge til ridderen av norsk PR!

Litteraturekspert og Vinduet-redaktør Audun Vinger synes også avsløringen var kjedelig.

Han skryter likevel av Kagge Forlag for mediestrategien rundt boklanseringene.

- Det er en ypperlig forlagsjobb, og det er egentlig helt greit at det var en anonym tekstforfatter. Men jeg tror likevel han har fått god hjelp fra andre.

Selv har jeg trodd at forfatteren var Anne Holt. Men det var fordi bøkene var like kjedelig som mye av hennes forfatterskap, sier Vinger til VG Nett.

IMPONERT: PR-guru Kjell Terje Ringdal og litteraturekspert og Vinduet-sjef Audun Vinger roser Per Kristiansens arbeid. Foto: SCANPIX

Skaperen bak «Hallo i uken», Else Michelet, innrømmer at hun var én av de 40 som visste om Kristiansens bokhemmelighet.

- Jeg visste at det var ham. Men jeg ønsker ikke å si noe mer enn det. Akkurat nå sitter jeg i et møte, og jeg har ikke lyst til å si noe mer, sier hun til VG Nett.

Nåværende «Hallo i uken»-produsent, Cathinka Rondan, ble derimot overrasket over at en av hennes tekstforfattere var den mye omtalte «Anonym»-forfatteren.

- Jeg ante ingenting om dette. Men det er jo bare kjempegøy. Per er en veldig klok, morsom og dyktig medarbeider, så jeg er ikke overrasket over at han har skrevet bøkene, sier Rondan.

- Har du mistenkt ham for å være «Anonym»?

- Nei, jeg har ikke det. Og han har heller ikke snakket om bøkene til oss, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder