MÅ VENTE: Dersom Jack Antonoff vil sette en ring på fingeren til Lena Dunham, må alle, uansett seksualitet, kunne gifte seg i USA. Her er paret under årets Emmy Awards. Foto:Frederic J Brown,Afp

Lena Dunham vil ikke gifte seg før alle kan gjøre det

«Girls»-stjernen Lena Dunham (28)  har et ønske om å gifte seg, men nekter å gjøre det før alle, uansett seksualitet, kan gjøre det samme.

  • Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Dunham har vært sammen med gitaristen Jack Antonoff (30) i to år, og selv om hun kunne tenke seg å utveksle ringer, får det vente.

– Personlig vil jeg ikke gifte meg før det er mulig for alle, uansett seksualitet, å gifte seg i USA, sier hun i kveldens avsnitt av «Skavlan», ifølge Aftonbladet.

Den bokaktuelle skaperen av suksesserien «Girls» ser et bryllup i egen fremtid.

– Bryllup er topp. Det er en fantastisk unnskyldning til å danse, spise mat og skrike på folk, sier hun før hun legger til:

– Men når vi gifter oss innser vi kanskje at å leve med noen på heltid, og ha å gjøre med denne personens alle filleting, ikke er så annerledes når du er gift.

VG+: Lena Dunham: Blottet for blyghet(krever innlogging)

Raste mot journalist

Dunham har de siste ukene prydet flere overskrifter etter at boken «Ikke en sånn jente» kom ut. VGs anmelder trillet en firer på terningen, og skrev at «Ved ganske enkelt å fortelle sin egen historie, har Dunham skrevet en bok som oppleves like hyper og ærlig som den er morsom.»

Men noen tolket visse deler av boken annerledes. Etter å ha lest Dunhams selvbiografi trakk bloggeren og politisk kommentator Ben Shapiro slutningen om at hun skal ha begått seksuelle overgrep mot søsteren sin. Dette fikk Dunham til å rase, og hun tok til Twitter for å forsvare seg.

– Nyheten om at jeg forgrep meg på søsteren min, er ikke bare latterlig – det er jævla opprørende og ekkelt, skrev hun i en melding.

For en drøy uke siden gikk hun imidlertid ut med en skriftlig uttalelse, og beklaget dersom noe av det som sto i boken oppleves som smertefull for leserne.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder