NY RETNING: Marit Larsen. Foto: INGRID POP/LITTLE BIG SISTER

Marit Larsen blir forfatter

Popartisten debuterer som forfatter med bok for barn.

20 år etter at Marit Larsen (36) og Marion Ravn (35) ga ut den internasjonale singelsuksessen «Don’t Say You Love Me» under navnet M2M, er Larsen klar for en ny karrierevei.

På sin Instagram-story melder Larsen:

– Hva er et hjem, og hvem får kalle det hjemme? Jeg har skrevet bok for barn, og Jenny Løvlie har illustrert (hver eneste side!) på sitt magiske vis.

På forlaget Cappelen Damms hjemmeside fremgår det at boken, titulert «Der Agnes bor», er en illustrert billedbok «om å være ny, og om å høre til».

Unorsk

Målgruppen oppgis å være fra tre år og oppover. Boken slippes i oktober. Illustratør Løvlie ble tidligere i år prisbelønnet for sitt arbeid.

Forlagssjef Ragnfrid Trohaug sier til VG at Larsen har brukt mye inspirasjon fra Brooklyn, der hun nå bor.

– Boken er inspirert av at hun bor på et lite homogent sted der det er masse liv og røre. Både teksten og illustrasjonene gir en følelse av noe unorsk, og som forlegger er vi imponerte over hvor dedikert Marit Larsen har jobbet med dette. Hun har lest masse barnebøker og tatt oppgaven på en seriøs måte.

Mindre lyd

Larsen fikk et stort gjennombrudd i Norge som soloartist med albumet «Under The Surface» i 2006.

To år senere ekspanderte hun ytterligere, og gikk blant annet til førsteplass på den offisielle tyske hitlisten med slageren «If A Song Could Get Me You».

Senere har det blitt mindre liste-action og lengre mellom plateutgivelsene. Larsen ga sist lyd fra seg i 2016, med to femspors EP-er titulert «Joni Was Right».

Samme år giftet hun seg med tidligere håndball-landslagsspiller Alexander Buchmann. Da ble det også kjent at paret bosatte seg i New York.

Nedgang i inntekt

Larsens selskap Marit Larsen AS ble etablert i 2010. Samme år hadde det driftsinntekter på 3,5 millioner og årsresultat på 2,2 millioner.

Siden da har driftsinntektene variert mellom en knapp million og i underkant av to millioner fra år til år.

I 2018 var driftsinntekten på 1,96 millioner, og årsresultatet på 694.000. Selskapet, hvor Larsen eier alle aksjer, hadde en egenkapital på 2,25 millioner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder