Og dette skal boka hete...

(VG Nett) Forlaget har omsider bestemt norsk tittel på den syvende og siste boka om Harry Potter.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
DAMMs Harry Potter-forum

HEMMELIG TIL SISTE SLUTT: Forlagssjef Arthur Levine holder et eksemplar av den nye Potter-boka i en spesiallaget koffert med lås før lanseringen i forrige måned. Foto: AFP

«Harry Potter og Dødstalismanene» blir navnet på boka som opprinnelig på engelsk heter «Harry Potter and the Deathly Hallows».

- Den engelske tittelen er en flott tittel, sier Damms forlagssjef John Erik Riley i en pressemelding. - Den rommer mye litterært og gir mange muligheter, så vi måtte vente til boka forelå før vi kunne vite hvor Rowling ville med den.

- God klang

Torstein Bugge Høverstad, som oversetter boka til norsk, forteller at en talisman er en gjenstand som på grunn av tid og bruk, opprinnelse eller materiale antas å ha magisk kraft, som regel beskyttende.

- Talisman er et sjeldent ord, med en god klang. Med sin aura av mystikk og magisk kraft samsvarer det bra med Rowlings bruk av det enda sjeldnere engelske «hallows», sier Bugge Høverstad via DAMM.

Hva synes DU om tittelen? STEM HER!

Klar før jul

Forlagssjefen opplyser om at oversettelsen av boka er godt i gang. Ennå er det ikke helt klart når den norske utgivelsen havner i butikkene, men Riley lover at det skjer i god tid før jul.

Runder millionen

Hittil er det totale, norske opplaget i Harry Potter-serien kommet opp i 900.000 eksemplarer, og forlaget regner med at det vil bli trykket opp godt over 100.000 eksemplarer av den siste Potter-boken. Dermed vil de runde millionen.

Fansens har lagt ut flere forslag til norsk tittel på den siste boka på forlagets nettsider, blant annet «Harry Potter og de Helliges død» og «Harry Potter og de Dødeliges Hyl».

Den siste boka om Harry Potter slår salgsrekorder verden over. Omlag 20 millioner eksemplarer skal ha fått ben å gå på allerede første dagen i salg i juli.

Les VGs bokanmeldelse -terningkast 5.

Les også:Potter-hysteri verden over

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder