MER ENN UNGE JENTER OG SÆDAVGANG: «Min Kamp» - bind 4, er i salg. Foto: Scanpix

Mener Knausgårds bok er mer enn sex

(VG Nett) Det har vært antatt at Karl Ove Knausgårds siste bok skal inneholde pikante sexbeskrivelser, men boken er langt mer enn det, hevder forlaget. I morgen er den i salg.

Francis Lundh
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

VGs anmelder gir i kveld boken terningkast fire, og slår fast at det nyeste bindet i den selvbiografiske serien «Min Kamp» ikke handler om forfatteren og alt for unge jenter, slik man kunne få inntrykk av på forhånd.

Derimot er for tidlig sædavgang et tilbakevendende tema.

- Jeg vet ikke hva leserne forventer seg, men jeg tror det bildet som er tegnet i forkant ikke er det fulle og hele bildet. De vil oppdage at den inneholder veldig mye mer enn det som har blitt forhåndsomtalt, sier pressekontakt i Forlaget Oktober, Elisabeth Steen, til VG Nett.

VGD:Si din mening om Knausgård-hysteriet

Les mer om Knausgårds forhold til alkohol og narkotika - samt mye mer - i morgendagens VG!

Hun sier de ikke har hatt noen bestemte formeninger om hva slags anmeldelser boken vil få, men at de ser frem til å få tilbakemeldingene.

Les hele anmeldelsen av boken her

- Vi har bare jobbet med å få organisert hele lanseringen og få bøkene ut, forklarer Steen.

Har solgt 10.000 før den kommer i butikken

Boken vil være i salg de fleste steder i landet i morgen, men med et forhåndssalg på 10.000 eksemplarer kan forlaget allerede gni seg i hendene.

- Vi tror salget kommer til å gå bra. Det er et forhåndssalg på ca halve opplaget som er på 20.000. Vi vet det er et stort publikum som venter på denne boka, sier Steen.

Tidligere denne måneden ble det klart at all oppmerksomheten rundt «Min Kamp»-serien har ført til at også debutromanen «Ute av verden» ble utsolgt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder