HEMMELIG BIOGRAFI: Etter det VG kjenner til gir også Gunhild Stordalen ut biografi - med samme medforfatter som på mannen Petter Stordalens selvbiografi. Her er de to fotografert under FNs høynivåuke i 2016. Foto: Höök, Pontus / NTB scanpix

Nå kommer boken om Gunhild Stordalen

Til høsten kommer biografien om Gunhild Stordalen ut - skrevet i all hemmelighet av mannen bak den bestselgende biografien om mannen Petter Stordalen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Etter det VG erfarer er det er Pilar-forlegger og forfatter av Petter Stordalen-biografien, Jonas Forsang, som skriver boken. Forsang gir dermed ut to bøker på eget forlag til høsten:

VG har tidligere skrevet at han gir ut biografi om Petter Northug. Det er en selvbiografi, ført i pennen av Forsang.

Forteller alt i ny bok: Northug sammenligner promillekjøringen med RA-ekspedisjonen

I tillegg har Pilar-forleggeren jobbet med et hemmelig bokprosjekt som også skal ut høsten 2018 - og VG erfarer at dette dreier seg om en biografi om Gunhild Stordalen; legen og miljøaktivisten - og Petter Stordalens kone.

Lest? Gunhild Stordalen: – Jeg bryr meg egentlig ikke så mye om mat, jeg bryr meg om mennesker

PR-sjef Magnus Rønningen i Pilar sier til VG at de ikke har noen kommentar til VGs opplysninger.

les også

Petter Northug med selvbiografi: – Jeg har mye på hjertet

Fulgte Gunhild for DN

Jonas Forsang, tidligere også kjent som artisten Apollo, har fått mye oppmerksomhet denne våren på grunn av det mye omtalte bok-kuppet til Petter Stordalen. Stordalen gikk inn som investor i hele tre forlag, Pilar, Capitana og Gloria, som nå er samlet i en familie.

Bakgrunn: Petter Stordalen på bokmesse: - Du er børs, jeg er katedralen

les også

Gunhild Stordalen: Akkurat nå er det ingen effektiv kur for min sykdom

Forsang har tidligere uttalt til VG at forlagseventyret startet med biografien han skrev om Petter Stordalen, men egentlig startet det ennå litt tidligere - da han som DN-journalist fulgte Gunhild Stordalen tett etter at hun fikk den livstruende diagnosen systemisk sklerodermi. Resultatet var en mangesiders reportasje i DN Magasinet i november 2014 - der sykdommen ble omtalt for første gang.

ÅRSMIDDAG: Petter Stordalen og Gunhild Stordalen på NHOs årsmiddag i Oslo spektrum i januar i år. Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Instagram fra sykehuset

I forbindelse med saken kom Forsang også tett på Petter Stordalen, og i 2015 var han medforfatter på Petter Stordalens selvbiografi, «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet». Boken har ifølge Pilar solgt over 160.000 eksemplarer og skal dermed være norgeshistoriens mest solgte biografi.

Det var i forbindelse med utgivelsen av denne boken at han og Magnus Rønningen startet forlaget som senere ble Pilar, og som nå har eierandeler i både Jørn Lier Horst-forlaget Capitana og det nystartede Gloria.

les også

Petter Stordalen gir barna 25 milliarder

Også i år måtte Stordalen avstå fra å arrangere sin 16. mai-fest - grunnet «naturlige årsaker», som han uttalte til Nettavisen. 9. mai publiserte Gunhild Stordalen et instagraminnlegg fra sykehuset i Utrecht i Nederland der hun behandles - og der hun tidligere har gjennomført stamcelletransplantasjon for andre gang.

Da Petter Stordalen gjestet Skavlan tidligere i år, uttalte han:

– Hun kan ikke gjøre flere stamcelletransplantasjoner eller få mer cellegift nå. Om sykdommen kommer tilbake nå, er det veldig dårlige nyheter, sa Stordalen til Skavlan om konas sykdom.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder