FESTKLEDD: Flere mener Knausgård er blitt Norges nye sexsymbol. Her under presentasjonen av hans bokprosjekt «Min kamp» i fjor sommer. Foto: Scanpix

Knausgård - Norges nye sexsymbol

Karl Ove Knausgård (41) har skiftet stil hver gang han har gitt ut bøker.

Publisert:
Artikkelen er over 13 år gammel

Fra kortklipt bohem til langhåret kjekkas

Det viser VGs arkivbilder av forfatteren de siste tolv årene.

Mens han var kortklipt, glattbarbert og ikledd mørk dress da han ga ut sin debutroman «Ute av verden» i 1998, så hadde han latt håret gro da han lanserte bok nummer to «En tid for alt» i 2004. Den ekstreme forvandlingen var derimot total da han møtte publikum i skinnjakke og trendy skjegg i forbindelse med mottagelsen av Brageprisen for hans «Min kamp»-prosjekt i fjor vinter.

Les VGs anmeldelse av bok 1 og 2: En plass for alt

Fascinert Jan Thomas

Kjendisstylist Jan Thomas (43) lar seg fascinere av Knausgårds mange stilskifter og mener han har oppgradert sitt eget utseende betraktelig de siste årene.

TØFF TYPE: I seilerjakke og halvlangt hår lanserte Knausgård boken «En tid for alt» i 2004. Foto: Aftenposten

- Fra å være en anonym og kjedelig fyr, så er han blitt en virkelig sexy og kjekk mann. Hadde han vært naken, så er jeg sikker på at han hadde sett ut som en blanding av Christer Falck og han fyren i TV-serien «Lost». Og det er jo sånne menn damer elsker, sier Jan Thomas til VG.
Les flere nyheter på Rampelys-forsiden!

Han tror også mange damer tiltrekkes av den populære forfatteren på bakgrunn av makten han har tilegnet seg i forbindelse med alle bøkene han har gitt ut. - Penger og kjendisstatus er også en viktig faktor når du ser på tiltrekningskraft hos personer - og her har Knausgård begge deler. I tillegg vet han å spille på image. Det er et stort pluss, sier kjendisstylisten.

VGs anmeldelse av «Min kamp bok 3»: Nedtur til barndommen

Er du enig med Jan Thomas?Diskutér på Rampelys' facebook-side!

Ble vraket

Redaktør i motebladet Elle, Signy Fardal, tar selvkritikk for at Knausgård ikke var på deres liste over Norges mest sexy menn tidligere i år og sier det skyldes for få bilder av kjendisforfatteren i norske billeddatabaser.

UNGDOMMELIG: Knausgård var kortklipt og glattbarbert da han ga ut boken «Ute av verden» i 1999. Foto: Terge Mortensen.

- Vi måtte vrake ham ettersom vi ikke hadde noen fine bilder som gjenspeiler hvor sexy han faktisk er, så jeg håper ikke vi får det akademiske miljøet mot oss på grunn av dette, smiler Fardal til VG.

Hun beskriver Knausgård som en rufsete og barsk kar som har utseende med seg, men tar likevel forbehold ettersom hun kun har sett ham på bilder og TV - og ikke i levende live.

- Jeg lurer på hvor høy han er, så jeg må ta forbehold om det. Men han virker som en mann som ikke barberer seg over alt, og det syns i alle fall jeg er sexy, sier Fardal.

- Er han en av Norges mest sexy menn om dagen?

- Ja, så absolutt! Og han hadde vært helt i toppsjiktet om vi hadde publisert vår liste i dag, opplyser Elle-redaktøren.

MAN IN BLACK: Karl Ove Knausgård var kledd i sort skinn da han mottok Brageprisen i fjor høst. Foto: Scanpix
Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no