BLIR FORFATTERE: Fotballsøstrene Ada og Andrine Stolsmo Hegerberg skal lage barnebokserie basert på sin egen fotballoppvekst med oppturer og nedturer både på og utenfor fotballbanen. Foto: Berit Roald

Ada og Andrine Hegerberg gir ut barnebokserie

Petter Stordalens forlagshus Strawberry Publishing har signert fotballstjernene Ada (24) og Andrine (26) Stolsmo Hegerberg og skal gi ut en serie barnebøker med søstrene selv i hovedrollene.

Av 

Camilla Norli

Publisert:

Artikkelen er over ett år gammel

Første bok kommer allerede høsten 2020 - og planen er et fiktivt univers bygget på Ada og Andrines egen oppvekst. De to skal samarbeide med barnebokforfatter Lars Mæhle om bøkene som har som mål å formidle opp- og nedturer både på og utenfor foballbanen - og viktigheten av å tørre å skille seg ut.

Flere kjendis-barnebøker: Sandra Lyng Haugen blir forfatter!

– Vi er opptatt av at barn tror på seg selv, tør å være seg selv og at de blir glad i å lese, så om vi leverer på det kinderegget der, er vi fornøyd. Det føles fantastisk å ha funnet et forlag og en medforfatter som til de grader ser likt på verden som oss, som vil skape og utfordre og, ja, gi litt gass, sier Ada Stolsmo Hegerberg til VG via forlaget.

HELT: Ada hegerberg slik vi kjenner henne på fotballbanen. Her fra kampen mellom Olympique Lyonnais og Paris St. Germain på Groupama stadion i Lyon i Frankrike. Foto: Daniela Porcelli / Sport Press Photo via ZUMA Press

Forlegger Jonas Forsang i Strawberry Publishing sammenligner Ada og Andrine med Pippi Langstrømpe.

– Vi har fått livene til to sprell levende Pippi Langstrømper å lage barnebøker av. Her er det guts og selvtillit og utenforskap og livskunnskap som vi tror vil resonnere hos både foreldre og barn. Det er viktig at barn får tilgang på bøker de selv vil lese, og at de på kjøpet får inspirasjon til å leve ut sine drømmer, sier Forsang - og treffer rett i hjertet på Andrine Hegerberg:

– Jeg er glad for sammenligningen med frøken Langstrømpe. Pippi vil for alltid være mitt idol her i livet, og drømmen er jo å kunne underholde og inspirere barn slik som henne, sier Andrine Hegerberg.

Fått med deg? Ada Hegerberg har giftet seg

SIGNERTE AVTALE: Forlegger Jonas Forsang i Strawberry Publishin (t.v) sammen med Andrine Hegerberg (t.v), Lars Mæhle og Ada Hegerberg som skal lage en ny barnebokserie for barn i alderen 8–12 år. Foto: Strawberry

De to fotballsøstrene er kommet godt i gang med bokprosjektet sammen med forfatter Lars Mæhle som skal føre bøkene i pennen. Mæhle debuterte selv med ungdomsromanen «Keeperen til Tunisia» som ble til den prisbelønte filmen «Keeperen til Liverpool». De siste årene har han hatt stor suksess med bøkene om barna i Kråkeslottet barnehage og serien om Dinosaurgjengen.

Kåring: Sjekk ut fjorårets beste bøker - også barnebøker!

Han gleder seg å lage en serie for barn rundt 8–12 år der de gjennom fotballen kan synliggjøre en rekke viktige tema i barns liv.

– Ada og Andrine spilte på guttelag da de var barn, og de var minst like gode og tøffe som guttene. Det de har opplevd på og utenfor fotballbanen egner seg virkelig i fortellingens form. Jeg er sikker på at fotball kan være en innfallsport til lesing for mange barn som ellers ikke leser, sier Lars Mæhle.

De første bøkene i serien kommer høsten 2020 på Strawberry Publishings barnebokforlag Canoa - som fra før gir ut Norgeshistoriens mestselgende barnebokserie «Detektivbyrå nr. 2» av Jørn Lier Horst og illustratør Hans Jørgen Sandnes. Serien har nå et utrolig opplag på 1,5 millioner eksemplarer.

les også

Forfatternes boktips: Tre boktips fra Jørn Lier Horst

Nå vil Canoa satse videre på barnebokmarkedet, og Jørn Lier Horst er en av dem som har sett på Ada og Andrines historier.

– Jeg har lest adskillig med manus, men det er noe med troverdigheten i Ada og Andrines historier som gjorde inntrykk. Det er befriende med helter som har troa på seg selv i møte med livets store og små utfordringer, sier Jørn Lier Horst som både som forfatter og medeier i Strawberry, er opptatt av barns leselyst:

– Vi må aldri glemme at barn som utvikler en sterk leselyst klarer seg best senere i livet – uavhengig av foreldres inntekt, utdannelse eller andre forhold, sier Lier Horst.

Strawberry jakter nå på flere gode barne- og ungdomsbokprosjekter, samt en ny barnebokredaktør.

– Dette blir et satsningsområde for oss i årene fremover, sier forlegger Jonas Forsang.

Det var Hegerbergsøstrenes manager Halvor Marstrander som hadde ideen til prosjektet - og han forteller de er opptatt av at barn trenger rollemodeller som går sine egne veier. De var i dialog med flere forlag før de landet på Strawberry.

Publisert:

Les også

 1. Slik løste krimkongen sin egen private sak

  Pluss content
 2. Årets mest solgte bøker: Denne svensken solgte mer enn Nesbø

  Den svenske coachen Thomas Eriksens noe omstridte bok «Omgitt av idioter» solgte mer enn Jo Nesbøs «Kniv» i år.
 3. Millennium-forfatter til VG: Petter Stordalen kuppet Stieg Larsson-rettighetene

  I lengre tid har Petter Stordalen og Strawberry Publishing prøvd å verve David Lagercrantz til sitt forlag – samtidig…
 4. Stordalen-forlagene satser på Danmark

  Petter Stordalen utvider forlagsvirksomheten ytterligere - og etablerer seg nå i Danmark med Strawberry Publishing.

Mer om

Litteratur

Ada Hegerberg

Andrine Hegerberg

Flere artikler

 1. Unni Lindell forlater Aschehoug - går til Petter Stordalen-forlag

 2. Magisk verden under vann. Bokanmeldelse: Hans Jørgen Sandnes: «Ned i dypet. Krypto 1»

 3. Gyldendal og Lydbokforlaget saksøker Jørn Lier Horst

 4. Varsler rettslige skritt mot Jørn Lier Horst: - Salg av ulovlige lydbøker må stanses

 5. Bonnier kjøper Petter Stordalens norske forlag

Fra andre aviser

 1. Stordalen-forlag fortsetter å plukke ansatte og bestselgere fra de andre store

  Aftenposten
 2. Stordalens nye forlagssjef ser forbi de store norske forlagene: – Våre største konkurrenter er Netflix og Fortnite

  Bergens Tidende
 3. Bonnier kjøper Petter Stordalens norske forlag

  Bergens Tidende
 4. BOK: Dag Otto Lauritzen har skrevet en lesverdig krim for unger sammen med Frode Eie Larsen

  Fædrelandsvennen
 5. Her er dommen over årets julehefter

  Fædrelandsvennen
 6. Test av 38 brettspill: Fire av dem får toppkarakter

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no