FERSKT PAR: Camilla Läckberg og hennes 13 år yngre kjæreste Simon Sköld på en premiere i Stockholm i fjor høst. Foto:Karin Törnblom / IBL Bildbyrå,

Krimdronningen heier på kjæresten

Mens svenske Camilla Läckberg (40) er aktuell med ny bok, skal MMA-kjæresten (27) svinge seg i «Skal vi danse».

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Eksterne lenker

Camilla Läckberg – AuthorCamilla Läckberg på Instagram

Stjerneparet er begge i vinden. Mens Läckberg har lansert sin niende krimbok fra Fjällbacka (les den rykende ferske anmeldelsen av «Løvetemmeren» her), skal kjæresten Simon Sköld konkurrere på parketten i svenske «Let's dance».

Det blir altså en helt annen kamp enn 27-åringen ellers er kjent for. Sköld er nemlig aktiv innen MMA, Mixed martial arts, den brutale kampsporten hvor det meste av slag og teknikker er tillatt.

Läckberg har imidlertid stor tro på at hennes nye kjæreste skal klare brasene.

– Han har fantastiske hofter, skrøt hun i svenske «Nyhetsmorgon» før helgen, ifølge Aftonbladet.

Avbrøt ferie

SUKSESSFORFATTER: Camilla Läckberg. Foto:Janerik Henriksson / SCANPIX,

Da hadde de to nettopp måttet avbryte en kjærlighetsferie i Thailand fordi Sköld ble invitert med i TV-konkurransen. Han måtte hjem og legge seg i hardtrening.

– Jeg er så glad for at Simon får oppleve dette, forklarte Läckberg – som vet hva kjæresten går til. Hun var nemlig selv med i «Let's dance» i 2012, hvor hun danset seg til en fjerdeplass.

Om aldersforskjellen

Läckberg brøt med ektemannen, den tidligere «Robinson»-vinneren Martin Melin (47), som hun har to barn med, i januar i fjor. De var gift i fire år. Et halvt år etter bruddet sto forfatteren frem med sin nye flamme.

At aldersforskjellen på 13 år har fått omtale i svenske medier og nettforum, har falt Läckberg tungt for brystet. I TV-showet «Hellenius hörna» i november i fjor, tok 40-åringen et kraftig oppgjør med skriveriene.

– Det er som om man prøver å latterliggjøre oss, og det tar jeg svært ille opp, sa Läckberg i intervjuet, som ligger ute på Expressens nettsider.

– Kalles barn

– Bare fordi jeg er kvinne og han er mann, så er dette en kjempenyhet. Det hadde det ikke vært om det var omvendt. Det forundrer meg at det har blitt så utrolig mye rabalder. Folk har skrevet spaltemeter om dette på Instagram, forklarte hun.

– Det jeg misliker aller mest, er de som fordummer Simon. Han kalles barn i enkelte artikler. Man er ikke barn når man er 27.

Läckberg er selv aktiv på billeddelingstjenesten Instagram, hvor hun har nærmere 60.000 følgere. Nylig delte hun et bilde av kjæresten sammen med hans danseinstruktør Maria Zimmerman.

Også Sköld har Instagram, og der viser han frem flere bilder av sin berømte kjæreste.

Populær i over 50 land

Läckberg har høstet flere priser for sine bøker, men en stor drøm gjenstår fortsatt å få oppfylt. Forfatteren skriver nemlig mer enn romaner, kokebøker og barnelitteratur. Hun drømmer i tillegg om å få en låt med i Melodi Grand Prix, eller Melodifestivalen, som det heter i Sverige.

– Jeg har sendt inn låter hvert år eneste år, betrodde hun på TV.

Forfatteren, som skal være Sveriges best betalte, debuterte med «Isprinsessen» i 2003. Siden har bøkene kommet på løpende bånd, og Läckberg – som er utdannet siviløkonom – er nå lansert i over 50 land og oversatt til 37 språk.

De grufulle drapssakene i idylliske Fjällbacka, som forfatter Erica Falck og politimannen Patrik Hedström kommer over, fascinerer også nordmenn. Läckberg har solgt over 1,2 millioner bøker bare her til lands.

Bokanmeldelse – «Løvetemmeren»:Terningkast 4

FÅ RAMPELYSNYHETER PÅ FACEBOOK:Klikk her

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder