INFLYTELSESRIK: Det er kanskje ikke mange som vet hvem Erika Leonard er, men nevnes E. L. James i samme setning er det kanskje flere som vil nikke anerkjennende. Time Magazine har kåret forfatteren til en av årets mest innflytelsesrike personer. Foto: AFP

Sex-trilogi knaller til med ny salgsrekord

(VG Nett) Britene er ville etter E. L. James' bøker. Forfatteren knuser alle rekorder.

Tommy H. Brakstad
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Forfatter E. L. James tar unna rekord etter rekord. Utgivelsen av trilogien «Fifty Shades of Grey» på pocketbok har ikke gått upåaktet hen. James er den første forfatteren som har solgt 100.000 pocketbøker på en uke. Det er ikke første rekord, kan The Guardian melde.

Bok nummer én i trilogien, som nå er utgitt på pocketbok, solgte over 205.000 eksemplarer den første uken. James slo dermed den forrige rekorden på 141.000 solgte bøker på en uke.

(Saken fortsetter under bildet.)

POPULÆR: Denne trilogien selger godt om dagen. Foto: Ap


Og det fortsetter: Etter kun to måneder har den første boken solgt 765.000 bøker. Til sammenligning brukte Dan Browns Da Vinci-koden seks måneder på den samme bragden, fortsetter den britiske avisen.

Over 17 millioner bøker

Bransjeeksperter anslår at boken på slutten av uken kan være solgt i over én million eksemplarer. Da er ikke salget av e-bøker tatt med. Også her spår man solide salgstall.

- Det er kanskje tidenes mestselgende erotiske roman, uttaler Philip Stone, som er ansvarlig for salgslistene i bransjemagasinet The Bookseller til The Guardian.

I alt har trilogien solgt over 2,7 millioner bøker i Storbritannia. Tilsvarende tall for USA og Canada er tilsammen 15 millioner bøker.

Midtlivskrise

Det er en britisk kvinne som står bak pseudonymet E. L. James, og Erika Leonard er av Time Magazine i 2012 kåret til «The 100 Most Influential People in the World».

I den første boken forfører Christian Grey, 27 år og milliardær, den unge studenten Anastasia Steele.

- Dette er min midtlivskrise, har forfatteren tidligere uttalt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder