KAN VINNE Forfatteren Jo Nesbø kan vinne den prestisjetunge Edgar Award for boken «Sorgenfri». Foto: Scanpix

Jo Nesbø nominert til prestisjetung amerikansk pris

Forfatteren Jo Nesbøs kriminalromaner faller åpenbart i amerikanske leseres smak, og natt til fredag sitter Nesbø spent i New York med håp om at hans «Sorgenfri» skal vinne en av prisene i den prestisjetunge Edgar Award.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

«Sorgenfri» ble utgitt i Norge i 2003. I oversatt utgave i USA er tittelen blitt «Nemesis», og er nominert i kategorien Best Novel. Her blir hovedpersonen Harry Hole igjen satt på harde prøver i en forrykende fortelling om ran og mord, om rettferdighet og hevn og om å kjøpslå med djevelen.

Opptakten i boken er at i et banklokale i Oslo har filialsjefen fått 25 sekunder på å tømme minibanken. Han bruker 31. Raneren skyter en kvinnelig ansatt. Førstebetjent Hole settes på ranssaken sammen med den nyutdannede Beate Lønn. Da så en ny bank blir ranet, søker de hjelp hos den myteomspunne bankraneren Raskol.

Prisutdelingen skjer i regi av Mystery Writers of America, som for 64. år på rad deler ut diverse priser til minne om den kjente amerikanske krimforfatteren Edgar Allan Poe. Og alt foregår under en storslått gallabankett i Grand Hyatt Hotel i New York City. (©NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder