FRATRER DENNE UKEN: Anne Gaathaug har sagt opp stillingen sin som forlagssjef i Kagge forlag - og fratrer allerede samme dag som meldingen kom. Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Anne Gaathaug sier opp på dagen som forlagssjef i Kagge

Anne Gaathaug slutter som forlagssjef i Kagge og starter eget forlag.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Erling Kagge informerte forlagets forfattere og andre «venner av forlaget» i en e-post fredag formiddag.

«Det er forandringer på gang i Kagge Forlag. Anne skal slutte som forlagssjef, hun har sagt opp stillingen sin og vi er enige om at hun fratrer denne uken,» skriver Kagge i mailen.

Ifølge Kagge skal det ikke være noen dramatikk bak fratredelsen, og i brevet takker han Gaathaug for innsatsen hun har lagt ned gjennom åtte og et halvt år i Kagge forlag.

Anne Gaathaug sier til VG at det stemmer at det ikke er noen dramatikk bak fratredelsen. Hun skal nemlig starte eget forlag.

– Dette er bare kjempegøy. Som Erling sier, så er det ikke noe dramatikk som ligger bak. Jeg skal rett og slett starte for meg selv - sammen med to av de flinkeste folkene i bransjen, sier Gaathaug til VG.

Hun starter forlag sammen med sine kollegaer Kristin Brandtsegg Johansen og Marit Johansen Storm.

– Hva barnet skal hete, venter vi med å offentliggjøre, men dette og annen informasjon vil komme om ikke alt for lenge. Vi gleder oss stort over hva vi har i vente og har allerede flere gode prosjekter på blokka. Vi kommer til å utgi både sakprosa og skjønnlitteratur og ser frem til å presentere forlagets første utgivelser allerede til høsten, sier Gaathaug.

– Karavanen går videre

Erling Kagge takker Gaathaug for innsatsen:

- Anne har gjort en fabelaktig jobb, og vi er takknemlige for hennes enestående innsats, sier forlegger Kagge - som nå selv vil fungere som forlagssjef frem til en ny leder er på plass.

Og den prosessen er allerede i gang.

– Et lederskifte innebærer nye muligheter. Forlaget har aldri vært så godt rustet for fremtiden som nå, og vi har aldri hatt så mange dyktige forfattere som velger å utgi bøkene sine hos oss. Karavanen går videre, sier Kagge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder