1 / 3
STOR SAMLING: Flere hundre møtte frem i Yahya Hassans begravelse.

Hundrevis møtte opp i begravelsen til Yahya Hassan

Det var stort oppmøte på kirkegården i Aarhus da den danske dikteren Yahya Hassan ble begravet tirsdag ettermiddag.

Publisert:
Artikkelen er over to år gammel

Bilder fra begravelsen viser at mange hadde møtt opp for å ta farvel med den dansk-palestinske poeten Yahya Hassan. Danske BT skriver at flere hundre personer hadde møtt opp på Vestre Kirkegård.

Den kontroversielle dikteren Hassan ble funnet død i sin leilighet onsdag. Han ble bare 24 år gammel. Politiet opplyste da til avisen Berlingske Tidende at det ikke var noe som tyder på at dødsfallet er knyttet til en kriminell handling.

Den unge poetens død vakte stor oppmerksomhet i Danmark – og familien takker nå for all oppmerksomhet og omtanke som de har fått i forbindelse med 24 åringens bortgang.

– Yahya Hassans nærmeste familie – hans mor og søsken – ønsker å takke alle for støtten og tankene, men ellers har de ingen kommentarer, skriver avisen BT.

Familien har samtidig bedt om fred til å bearbeide sorgen.

– Familien håper at mediene vil respektere dette og la familien være i fred, da den er i dyp sorg og har bruk for ro til å bearbeide tapet av Yahya, heter det i en uttalelse fra Gyldendal forlag ifølge BT.

KONTROVERSIELL: Yahya Hassan var omstridt i Danmark og omgitt med mye sikkerhet i hjemlandet. Han ble funnet død i sin leilighet onsdag. Tirsdag ble han begravet.

Begravelsen fant sted i Aarhus, der Yahya Hassan er født og oppvokst, og det var Yahya Hassans onkel imam Abu Khaleed som holdt begravelsen på den muslimske gravplass på Vestre Kirkegård i Aarhus.

I Danmark er ikke begravelser og bisettelser omfattet av corona-forbudet mot forsamlinger hvor flere enn ti personer er samlet. Men danske myndigheter oppfordrer til at man overholder de generelle regler for å unngå smitte.

– Imamen taler kraftfullt til de mange fremmøte, skriver danske BT videre om begravelsen.

Les også

En fortvilt ærlig bok. Bokanmeldelse: «Yahya Hassan 2»

Samme dag som det ble kjent at Yahya Hassan er død, kommer hans «Yahya Hassan 2» ut på norsk.

Siden det var ventet at mange ønsket å ta et siste farvel med dikteren var også politiet til stede.

– Men hvordan vi konkret skal håndtere det, ønsker vi ikke å uttale oss om, sier kommunikasjonsrådgiver Jacob Christiansen fra Østjyllands Politi til avisen Århus Stiftstidende.

Les også

Les Yahya Hassans siste dikt: «Uår»

Torsdag ble det kjent at den unge danske dikteren Yahya Hassan er død. Han ble bare 24 år.

Yahya Hassan slo gjennom som 18 åring med sin første diktsamling «Yahya Hassan» i 2013, og ble hyllet som en av de første danske stemmene som skildret livet i et minoritetsmiljø. I fjor høst kom oppfølgeren «Yahya Hassan 2» ut i Danmark – og for den er Hassan nominert til Nordisk råds litteraturpris.

Hassans foreldre kom som flyktninger fra Palestina til Danmark på 1980-tallet. Han vokste opp med fire søsken i et område i Aarhus som har blitt betegnet som en innvandrergetto.

Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no