Potter på nye eventyr i natt

(VG Nett) Endelig er dagen her for Harry Potter-fans. Den sjette boken i serien legges ut for salg i natt klokken 01.01 norsk tid.

  • Christine Jensen
Publisert:
Artikkelen er over 17 år gammel

Boken på hele 672 sider er den sjette boken i serien om Harry Potter. En ekstra luksusutgave med 32 sider svart/hvitt-tegninger vil bli utgitt samtidig.

Forfatteren av boka, J.K. Rowling, har avslørt tittelen på tre av kapitlene i boka.

Kapittel to heter «Spinners end», kapittel seks «Draco's Detour» og kapittel 14 «Felix Felicis». Ellers er det meste hemmelig.

Åpningskapittelet i boken skal ha ligget i bakhodet på forfatteren i hele 13 år.

Hvem som er halvblodsprinsen er det mange som lurer på. Men Rowling skal ha sagt at det hverken er Voldemort eller Gygrid.

Nest siste bok
I «Harry Potter og halvblodsprinsen» fortsetter historien om Harry Potter når han begynner på sitt sjette år på Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. På dette punktet blir Voldemorts krefter større og større for hver dag. Og kampen mellom det gode og onde intensiveres.

Boken er den nest siste i serien om Harry Potter. J.K. Rowling har sagt at hun aldri har planlagt å fortsette historien etter bok nummer syv. Det florerer imidlertid masse rykter om at det kommer en bok nummer åtte, men denne skal ikke være en forsettelse av historien men mer et slags leksikon om Potter.

Forseglede
De norske bokhandlene fikk boken kjørt ut i løpet av denne uken. I flere land har det vært et problem at boken har blitt solgt før lanseringen.

- Vi har fått forespørsler fra ivrige kunder om å gjøre unntak og selge dem boka før sperrefristen, men dette er strengt forbudt, sier Tina Rørvik ved Norli i Universitetsgata til VG Nett.

Selv om dette ikke har vært et problem i Norge er sikkerheten rundt lanseringen langt større enn den vanligvis er for andre bøker.

- Den blir kjørt ut på nøytrale paller, men i egne forseglede forsendelser med sperresedler som klart og tydelig sier fra om at pakken ikke skal åpnes før klokken 01 i natt, sier sjefredaktør i Damm Forlag, Åsfrid Hegdal til VG Nett.

Damm er et av flere forlag som importerer Potter-bøkene. Hvor mange engelske Harry Potter-bøker som er bestilt er det ingen som vet. Schibsted, som er den største importøren, vil ikke opplyse om hvor mange bøker de har kjøpt inn til Norge.

- Det eneste jeg kan si er at det er flere enn av den femte boka, sier produktsjef i Schibstedforlagene, Trygve Arlind til VG Nett.

Nattåpent

I de store byene vil flere bokhandlere holde nattåpent slik at fansen kan kjøpe boken med en gang.

Norli holder nattåpent i Bergen og i Oslo. Forhåndsinteressen har vært stor og bokhandlene venter masse folk, både store og små innom butikkene sine.

- Da den forrige Harry Potter-boka Harry Potter and the order of Phoenix kom i 2004, solgte den største Norli-butikken rundt 1000 eksemplarer av boka den første dagen, opplyser Tina Rørvik i Norli.

J.K. Rowling har til nå solgt 250 millioner Harry Potter-bøker verden over og blitt styrtrik på historien om den unge gutten som går på en litt uvanlig skole.

Bøkene har også blitt filmer. Den første snikanmeldelsen av den fjerde filmen «Harry Potter og ildbegeret» ligger nå ute på Internett. Filmen har premiere i november.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no