FIKK TRUSSELBREV: Forfatter Karl Ove Knausgård (bildet) og hans bror Yngve Knausgård fikk anonymt trusselbrev etter de første «Min kamp»-bøkene. Foto: Anders Hansson/Dagens Nyheter

Knausgård-brødrene fikk anonymt trusselbrev etter «Min kamp»

(VG Nett) Karl Ove Knausgård, hans bror Yngve og hans datter fikk anonyme trusler i posten etter de første bøkene i «Min kamp»-serien.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

I «Min kamp 6» skriver Knausgård om alle reaksjonene som kom etter at første bind i «Min kamp»-serien kom i 2009 og gjorde 42-åringen til Norges største litterære stjerne.
Etter den første boken omtalte 14 sinte familiemedlemmer romanen som «judaslitteratur» i et leserinnlegg i Klassekampen, og truet med rettssak.

Les også: Fikk ultimatum før mest sexy-kåring

Anonymt trusselbrev

I «Min kamp 6» skriver Knausgård om et anonymt trusselbrev han fikk i posten, en kopi av et brev som var sendt til hans storebror Yngve Knausgård. Brevet handlet om storebroren, men brevskriveren omtaler ham med morsnavnet Hatløy, og ikke Knausgård.

STOREBROR: Yngve Knausgård (46) fotografert i forbindelse med et VG-intervju i 2010. Foto: Paul Sigve Amundsen, VG

-Det er bittert å tenke på at en abort i 1964 hadde gitt mange mennesker en enklere hverdag i 2010. Vi hadde blitt spart for Hatløy-slekta. Og din far hadde vært i live i dag, står det i brevet som Knausgård gjengir i «Min kamp 6». Den anonyme brevskriveren omtaler ifølge forfatteren Karl Ove Knausgård utelukkende som «Dikteren»

- Det er boken jeg har skrevet som gjør at vi ikke lenger fortjener navnet Knausgård. Ikke jeg, ikke min bror, ikke våre barn, skriver Knausgård i boken.

Karl Ove Knausgård skriver også at Yngve Knausgårds mindreårige datter mottok et trusselbrev etter bøkene.

VG Nett har vært i kontakt med både Yngve Knausgård og deres mor Sissel Hatløy, men ingen ønsker å kommentere brevet eller noe annet av innholdet i «Min kamp 6».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder