DRAR PÅ TURNÉ: Karl Ove Knausgård (t.v.), Harald Eia ogJo Nesbø. Foto: BACKSTAGE Foto: ,

Karl Ove Knausgård og Jo Nesbø skal på turné sammen

I desember skal Jo Nesbø og Karl Ove Knausgård ut på veien i Norge – og med seg har de komiker Harald Eia og musiker Lars Winnerbäck.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Etter det VG kjenner til skal de fire komme sammen på scenen i flere norske byer. Billetter til Stavanger er allerede lagt ut.

I beskrivelsen av det eksklusive forfattermøtet heter det: «Fra å være to ensomme forfattere sittende i hver sin stue kommer de to sammen på scenen for første, og potensielt siste gang.»

Les også:– Knausgård er verdens verste reiseskribent

De to er heller ikke alene på scenen, men skal også møte komiker og programleder Harald Eia i en samtale om «litteratur, musikk, hverandre, mord, film, kvinner, menn, ting som begeistrer og irriterer og hvordan de hadde det på jobben i dag.»

I løpet av showet lover de også baksnakking og avsløringer, karaktermord og kikking i nøkkelhull.

Les også:Pengene renner inn for Jo Nesbø

Trioen har også fått med seg svenske Lars Winnerbäck som musikalsk gjest.

VG har vært i kontakt med Lisbeth Wiberg-Olsen i Backstage som arrangerer det hele, men hun ønsker ikke å si mer om showet før resten av turneen er på plass.

Nesbø er aktuell i høst med kriminalromanen «Mere blod» som ble anmeldt LIVE på VGTV, mens Karl Ove Knausgård denne uken kommer med den nye boken «Om høsten» – den første av fire nye Knausgård-bøker.

Knausgård skulle denne uken opptrådt på flere arrangementer i forbindelse med slippet av den nye boken, men måtte avlyse på grunn av sykdom i familien.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder