Hovedinnhold

Jon Michelet til VG Nett:

- Forfatterforeningens opptakskrav er for høye

Og nå kan DU anmelde Frid Ingulstads bøker

FOR HØYT: Jon Michelet har ikke lest Ingusltad, men mener på et prinsipielt grunnlag at opptakskravene til Forfatterforeningen er for høye. Foto: Scanpix
FOR HØYT: Jon Michelet har ikke lest Ingusltad, men mener på et prinsipielt grunnlag at opptakskravene til Forfatterforeningen er for høye. Foto: Scanpix
(VG Nett) Jon Michelet kjempet i sin tid for at Margit Sandemo skulle slippe inn i Forfatterforeningen. Han mener foreningen fortsatt har for høye opptakskrav.

- Det må være en terskel for å kunne bli medlem i Forfatterforeningen, men samtidig er det viktig at denne ikke er for høy, sier Michelet til VG Nett.

Michelet har tidligere ment at Margit Sandemo burde få innvilget medlemskap i Forfatterforeningen, noe hun til slutt fikk tilbud om - men takket nei.

Det har denne uken stormet rundt Forfatterforeningens opptakskrav etter at både «Bokprogrammet» på NRK 1 og VG Nett tok opp saken om serieforfatter Frid Ingulstad som ikke fikk lov til å bli medlem.

- Jeg mente i sin tid at Sandemo burde få medlemskap, men det kunne jeg si fordi jeg hadde lest bøkene hennes. Jeg har imidlertid ikke lest Ingulstad, påpeker Michelet.

Skal gjenspeile mangfoldet

- Men terskelen for å slippe inn bør ikke være for høy fordi foreningen skal gjenspeile mangfoldet. Jeg synes terskelen var for høy da Sandemo ikke slapp inn, sier Michelet.

- Er den for høy nå?

- Ja, det betyr nok at den er for høy ennå. Det mener jeg på et prinsipielt grunnlag, forklarer Michelet.

VG Nett skrev også i går at avisene så å si har vært kjemisk renset for anmeldelser av Ingulstads bøker.

Nå kan imidlertid DU anmelde Frid Ingulstads mange bøker her på VG Nett.

Du anmelder her!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bok

Se neste 5 fra Bok