Hovedinnhold

Han har solgt over en million elektroniske bøker

SUKSESSFORFATTER: Amerikanske James Patterson (63). Foto: AP
SUKSESSFORFATTER: Amerikanske James Patterson (63). Foto: AP
(VG Nett) James Patterson (63) er den første forfatteren som runder milliongrensen for e-bøker.

Den amerikanske suksessforfatteren, kjent blant annet for krimseriene om psykologen «Alex Cross» og «Women's Murder Club», er stolt over egen bragd.

- Ting har virkelig forandret seg på digitalmarkedet, med stadig flere som leser på iPads, Kindles og Nooks, skriver Patterson i en kunngjøring ifølge AFP.

- Mer og mer viktig

- Å bruke tid på å skape interessante, brukervennlige og bedre elektroniske bøker, blir mer og mer viktig, mener mannen bak et stort antall bestselgere innen både krim- og romantikkgenren. Blant de mest kjente romanene blant Pattersons tåreperser, er «Suzanne's Diary for Nicholas» og «Sam's Letters to Jennifer».

- Hvis e-bøker bidrar til at mennesker som ellers ikke ville lese bøker nå velger å lese, så er jeg lykkelig, legger 63-åringen til.

Nå kan du lese e-bøkene på PC

Snart 70 romaner

I løpet av sin 33 år lange fartstid som forfatter, har Patterson skrevet nærmere 70 romaner, mange i samarbeid med andre skribenter. Han er tilknyttet forlaget Hachette Book Group, og det er de som kunngjør at Patterson nå er den aller første i verden til å runde én million solgte e-bøker. 63-åringens e-boksalg skal nå nærmere bestemt ligge på 1,14 millioner bøker.

Les også: E-bøker mest miljøvennlig

Svensk samarbeid

Patterson, som ellers kan skilte med et salg på over 250 millioner romaner på verdensbasis, lanserte for øvrig på nyåret i år romanen «Postcards Killers», som han har skrevet sammen med den svenske forfatteren Liza Marklund (47).

Flere nyheter på www.vg.no/rampelys

Få underholdningsnyheter på Facebook

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bok

Se neste 5 fra Bok