Hovedinnhold

Terapiroman fra løvemunn .

Egil-Arne Skaun Knutsen: Løven Leo

Roman/fabel.87 sider. Kr. 249,-. Hippie Media

Denne saken handler om:

Dersom denne boken skal bedømmes som den romanen den hevder å være, vil terningen måtte stå uten et eneste øye. Men som moderne fabel og debattinnlegg om mannsrollen har den absolutt potensial.

Ungløven Leo vil så gjerne bli anerkjent av sin distanserte, mektige far. Men når han selv blir like sterk og stor, jages han bort som farlig konkurrent. Fra det ytterste mørke, ensomhet og desperasjon må han lære å bygge seg opp uten flokken, og å finne ut hvem han selv er og hvilket liv han ønsker.

Fortellingen er skrevet med glød og høy energi, av en som lever av å selge foredrag, selvutviklingshjelp, inspirasjon og coaching. Forfatteren skaper scener til ettertanke, på en enkel måte illustreres kampen for tilværelsen og de mange veivalg mennesker liksom løver må ta. Her er det absolutt innsikt å hente. Men når Skaun Knutsen vil erobre fremmed mark og bli romanforfatter, trenger han selv gode veiledere.

Språket er hjelpeløst. Snevert ordforråd, stadige gjentagelser og elementære rettskrivningsfeil gjør at verket minner mer om en skolestil i tiendeklasse enn om en roman. Men hard nedkutting og dyktig redigering ville gullkornene i denne allerede korte fortellingen kunnet glitre mye mer.

Listen over kjentfolk og kjendiser forfatteren takker er lang, men blant dem burde også vært en redaktør. Og muligens en zoolog.

MAY GRETHE LERUM

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bok

Se neste 5 fra Bok