Hovedinnhold

Bloggkjendis «Fotballfrue» får kritikk for bikinibilder

LA UT BILDER: Caroline Berg Eriksen er en populær blogger. Her er hun på Vixen Blog Awards tidligere i år. Foto: Scanpix.
LA UT BILDER: Caroline Berg Eriksen er en populær blogger. Her er hun på Vixen Blog Awards tidligere i år. Foto: Scanpix.
(VG Nett) Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksen (24) er Norges mest leste blogger. Nå får hun kritikk for å fremme et usunt kroppsideal.

Det var i går under bloggposten «Mine bikinier 2011» Caroline Berg Eriksen - også kjent som «Fotballfrue» - fikk flere av leserne sine til å reagere etter å ha lagt ut bilder av seg selv kun iført bikini- og bikinitruse.

Leserreaksjoner

«Du må jo ha et problem, det der er ikke kroppen til en frisk person. Bare fordi du har smurt deg inn i brunkrem så ser du ikke så ille ut. Uff uff! Du trenger hjelp Caroline!», var en reaksjonene fra Eriksens lesere.

Saken fortsetter under bildet ...

LETTKLEDD: Disse bildene la Berg Eriksen ut på sin egen blogg tirsdag. Foto: Faksimile.
LETTKLEDD: Disse bildene la Berg Eriksen ut på sin egen blogg tirsdag. Foto: Faksimile.


Ifølge Google Analytics hadde Berg Eriksen rundt 50.000 besøkende blogglesere i går. Selv mener hun det er en ukultur å stemple slanke jenter som syke.

- Så fort noen er slanke i dag, blir vedkommende stemplet som anorektisk. Det synes jeg er veldig synd, ikke minst sårende. Det er stor forskjell på å være bevisst på trening og kosthold, og det å faktisk ha et problem med det.

Problemet i dagens samfunn, er vel heller at majoriteten mener vi skal se ut på en viss måte.

- Hva er egentlig en normal kropp i dag, og hvorfor skal vi ha et ideal å strekke oss etter? Jeg forstår ikke hvorfor folk ikke kan få være som de er, hvorfor folk alltid skal ha noe å pirke på, sier Eriksen til VG.

Unge lesere

Hun mener hun la ut bildene for å promotere et produkt, og tror ikke leserne blir påvirket av hennes radmagre kropp. Berg Eriksen har mest unge jenter som lesere.

- Når jeg legger ut nye innkjøp, som bikinier eller kjoler, ønsker leserne å se dette på. Dersom jeg hadde lagt ut et bilde av bikinien uten meg inni, ville det ha kommet spørsmål om de kunne få se den på.

- Hvordan tror du dine unge lesere blir påvirket av bildene?

- Det er vanskelig for meg å si. Å se slanke, lettkledde jenter er vel mer normalt enn unormalt i dagens samfunn, mener hun.

- Det er trist

Ernæringsfysiolog Tine Sundfør, kjent fra blant annet TV2, mener Berg Eriksens bloggpost er langt over streken.

- Man må gjøre kliniske undersøkelser før man kan si en person er undernært eller ikke, så det er vanskelig å si ut fra et bilde.

Det samme gjelder med spiseforstyrrelser.

Men det som er klart er at det er trist at hun legger ut disse bildene med tanke på hvor mange som leser det.

KRITISK: Ernæringsfysiolog Tine Sundfør mener Berg Eriksens bloggpost er langt over streken. Foto: SCANPIX
KRITISK: Ernæringsfysiolog Tine Sundfør mener Berg Eriksens bloggpost er langt over streken. Foto: SCANPIX

- Hun misbruker sin posisjon og skaper hysteri med tanke på trening, kosthold og mat, sier Sundfør, som mener bildene i verste fall kan oppfordre til anoreksi.

- Forstår ikke

Toppblogger Linnea Myhre (21) har lenge vært åpen om sin kamp mot spiseforstyrrelsene. Hun mener Caroline Berg Eriksen bør tenke seg om før hun publiserer slike bilder.

- Man påvirker andre, og man bør tenke seg godt om før man publiserer lettkledde bilder og kostholdstips - spesielt med en så stor leserskare. Jeg utelater kostholds- og treningstips fra min egen blogg, de fleste som leser blogger er for unge til å forstå, sier Myhre.

Les flere saker på vg.no/rampelys .

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys