Hovedinnhold

Nettfenomenet Jennie Sofie (15) headhuntet av Disney

<p/>
<p>TRIVES BEST HJEMME: Jennie Sofie har en travel hverdag med skole, trening og en av Norges største blogger</p>

TRIVES BEST HJEMME: Jennie Sofie har en travel hverdag med skole, trening og en av Norges største blogger

Foto: Frode Hansen,, VG
I en alder av 15 har Jennie Sofie flere følgere på Instagram enn Kathrine Sørland, Aylar Lie og Aksel Hennie til sammen.

Denne saken handler om:

Bloggen til Jennie Sofie har vokst seg til å bli blant de 30 mest leste i landet siste tre årene, etter at hun var med i NRK Super-serien «Jenter». På Instagram følges hun av over 170.000. 

Til sammenlikning følges kjente nordmenn som Aksel Hennie av 57.600, Kathrine Sørland av 64.300 og Aylar Lie av 32.300. 15-åringen er nesten like populær som popfenomenet Astrid S, som har drøyt 180.000 følgere.

Hun har allerede gitt ut sin egen kleskolleksjon og er på vei med en ny, og i mai skal 15-åringen lede den skandinaviske sendingen av 2016 Radio Disney Music Awards sammen med Julie Bjerre og Filip Gisselen. Samtidig skal hun konfirmeres, så det blir en hektisk vår for det unge stjerneskuddet.

– Dette er muligheter som ikke kommer så ofte, så nå gjør vi alt for å ikke bli syke, sier moren Tone, som ikke ønsker å oppgi familiens etternavn for å skjerme datteren.

– Mange tror jeg har et perfekt liv

Jennie Sofie er opptatt av å være et godt forbilde for sine lesere, hun ønsker å inspirere og underholde. Selv leser hun ikke så mange andre blogger, men finner inspirasjon på Instagram, og i at hun genuint elsker å jobbe med bloggen.

For 15-åringen er det viktig å spre positivitet, derfor skriver hun ikke om skaden hun fikk på håndballtrening eller at hun har vært i en dårlig periode.

Les også: Anna Rasmussen: – For stort fokus på å være en god profil

– Mange tror jeg har et perfekt liv, men jeg kan ha dårlige dager også, jeg skriver bare ikke om dem. Det finnes så mange som har det verre enn meg, så jeg vil heller spre positivitet. Jeg får meldinger fra lesere som ikke har det så bra, og da prøver jeg å si at vi har alle de samme problemene som ungdommer, og at sammen så kan vi hjelpe hverandre fokusere på det som er bra, forteller hun.

Moren Tone forteller at nå er Jennie Sofie tilbake der det startet: på TV. Hun ble kjent med en rolle i NRK Super-serien «Jenter» mellom 2013 og 2014, og siden har Jennie Sofie jobbet mye med både blogg, YouTube og Instagram.

– Jeg gleder meg veldig til å være med. og til å snakke om hva Selena Gomez har på seg, og om Zara Larsson sin opptreden til de skandinaviske seerne, forteller Jennie Sofie om sendingen hun skal lede fra prisutdelingen.

Snikfotografering kan irritere

Hjemme på Nesodden bor Jennie Sofie sammen med sine foreldre og to yngre søsken. Huset har en egen «bloggstol» i stuen, og de fleste bildene er tatt foran «Instagramveggen» ved inngangen. Moren Tone har fått tittelen manager, og til helgen reiser de to til London for å spille inn til den norske versjonen av Disney Channels «The Club», som skal sendes til høsten.

<p/> <p>INSTAGRAMVEGGEN: Jennie Sofie der hun tar de fleste bildene hun legger ut</p>

INSTAGRAMVEGGEN: Jennie Sofie der hun tar de fleste bildene hun legger ut

Foto: Frode Hansen,, VG

– Mange spør meg hvordan de kan bli kjente, men jeg mener at du bør blogge fordi du liker det, ikke for å bli kjent. Jeg syns det er gøy å ta bilder, lage YouTube-videoer, og inspirere andre, det er grunnen til at jeg blogger. Intervjuene, kleskolleksjonen og programlederjobben er bare en bonus, selv om også disse oppgavene krever mye jobb og tid, forteller 15-åringen.

Bloggeren merker ikke så mye til «kjendisstatusen» i hverdagen.

Først når hun reiser ut av Oslo, merker 15-åringen at fansen kan bli litt intense.

– Den eneste ulempen jeg kommer på, er når du ønsker å gå i fred på et senter, eller har dårlig tid til en båt, sier moren Tone før Jennie Sofie legger til:

– Jeg liker ikke å si nei, så det blir ofte mange bilder. Jeg syns det er helt fantastisk når fansen tør å komme bort. Når folk følger etter meg i en halv time og snikfotograferer meg, før de tør å gå bort, da blir det litt irriterende, sier hun.

Hun understreker imidlertid at hun stort sett opplever få negative sider ved det å ha en populær blogg. De positive sidene har det til nå vært langt flere av.

Disney Channel har selv oppdaget henne for hvordan hun er på Instagram og på bloggen, og headhuntet henne til «Radio Disney Music Awards» og «The Club» som starter til høsten.

I pressemeldingen fra Disney Channel defineres Jennie Sofie som Norges største «tween»-blogger. «Tween» er jenter mellom 10 og 15 år, altså de i brytningsfasen mellom barn og tenåring, ifølge Urban Dictionary

Jennie Sofie har sett på Disney Channel siden hun var liten og forteller at det betyr mye for henne å få være på noe så gøy og spennende. 

– Nå når jeg lesere også i andre land. Jeg har allerede fått kommentarer fra både Sverige og Danmark på bloggen og Instagram. Det er gøy at de også får en følelse av hvem jeg er, og at jeg kan bli kjent utenfor Norge, forteller 15-åringen.

Samtidig som hun følger i sporene til et av sine største idol: Selena Gomez, som også ble kjent på Disney Channel.

<p/> <p>«BLOGGSTOLEN»: Jennie Sofie i favoritt stolen i stuen </p>

«BLOGGSTOLEN»: Jennie Sofie i favoritt stolen i stuen 

Foto: Frode Hansen,, VG

Fulgt opp av NRK

Les også«Skam»-skuespillerne snikfotograferes og oppsøkes på private adresser 

«Jenter» er bygd opp ganske likt som «Skam», hvor en blogg er en viktig del av handlingen. Da Jennie Sofie spilte i serien, var NRK flinke til å følge opp både foreldrene og barna på hvordan de skulle takle netthat og berømmelsen, forteller moren Tone.

15-åringen får mest positive kommentarer på bloggen, men det er noe hat også, særlig etter at hun har møtt kjente personer.

– I starten tok jeg meg mer nær av kommentarene, fordi da skjønte jeg ikke at det var sjalusi. Nå gidder jeg ikke bry meg om hva fremmede mennesker syns om meg, forteller Jennie Sofie.

Så lenge de hun kjenner synes hun er en hyggelig person, så er det alt som betyr noe for bloggeren.

– Jeg setter mye mer pris på å få komplimenter på personligheten min enn på utseendet. Selvfølgelig liker jeg å pynte meg, og føle meg fin, men det betyr ikke alt, sier 15-åringen.

<p/> <p>HAR ALLE PASSORD: Moren Tone og faren Toni har tilgang til Jennie Sofies blogg, Instagram og snapchatkonto</p>

HAR ALLE PASSORD: Moren Tone og faren Toni har tilgang til Jennie Sofies blogg, Instagram og snapchatkonto

Foto: Frode Hansen,, VG

Moren Tone har vært streng på hvilke blogger barna får lov til å lese. Det er en del av den sfæren hun ikke ønsker at bloggen til Jennie Sofie skal assosieres med.

– Vi har gått noen runder her hjemme, både med Jennie Sofie og med søsteren som er to år yngre, på hvilke blogger jeg mener ligger over deres aldersgruppe, forteller hun.

Husker du? Åtte av ti toppbloggere har innlegg om fiksing på eget utseendet

Likevel har 15-åringen fått med seg livsstilen og operasjonene til en del av de største bloggerne.

– For meg er det uaktuelt å gjøre noe sånt. Samtidig syns jeg det er viktig at mine lesere, som er veldig unge, har et forbilde som ikke forandrer på utseendet sitt, forteller hun.

15-åringen føler ikke noe press på å være noe annet enn hun selv er. Hun mener at alle ser sine egne usikkerheter best.

– De tankene kan ikke få ta overhånd, det er viktig å fokusere på de gode tingene ved seg selv. For meg handler det om å være en god person, ha det gøy med venner, og nyte de mulighetene jeg får. Det er det jeg vil at livet mitt skal handle om: Like det jeg gjør, sier bloggeren.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys