Hovedinnhold

Ber artister holde seg unna kirken i jula

** Kaller artistkollegaer for «hobbykristne»

REAGERER: Hilde Hefte mener motivet til flere artister som holder julekonserter i kirken er pengene og kaller dem for «hobbykristne». Foto: PRIVAT
REAGERER: Hilde Hefte mener motivet til flere artister som holder julekonserter i kirken er pengene og kaller dem for «hobbykristne». Foto: PRIVAT
Jazzsanger Hilde Hefte (57) synes det er hårreisende at artister som ikke bruker kirkerommet ellers i året, skal tjene penger på julekonserter.

Hilde Hefte var en av artistene som torsdag kveld bidro under Kirkens Bymisjons julekonsert i Kristiansand domkirke.

I etterkant av konserten uttalte Hefte seg til Fædrelandsvennen om saken.

- Jeg reagerer på at de som aldri bruker kirkerommet ellers i året, bruker det i en tid hvor det handler om noe annet. Hvorfor kan ikke artistene velge andre steder enn kirkerommet? De gjør det hele til en pengemaskin og ren business, sier Hilde Hefte til VG og legger til:

- De er «hobbykristne» rundt jul, mens motivet egentlig er pengene.

Hun mener det er utrolig at artister bruker høytiden til å tjene penger, som resulterer i at de som kunne trengt kirkerommet ikke har råd til å dra dit.

- For meg er det hårreisende at de reiser rundt på landsdekkende turneer hvor de vet at de kan trekke fulle kirker på grunn av tiden vi er inne i, fortsetter Hefte.

- Betenkelig

Artisten ønsker ikke å navngi noen bestemte artister, og understreker at hun ikke har noe å utsette på den kunstneriske kvaliteten på julekonsertene.

- Hovedpoenget med julen er å gi. Når det er så mange som sliter, som går på Frelsesarmeen og barn som gruer seg til jul, synes jeg det er betenkelig at artistene bruker kirkerommet i julen til å tjene masse penger når de ikke gjør det resten av året.

Torsdag stilte Hefte, sammen en rekke andre artister, opp på Bymisjonens julekonsert helt gratis. Kirkens Bymisjon registrerte et overskudd på nærmere 300.000 kroner etter konserten. Pengene går uavkortet til arbeid blant mennesker i rehabilitering og mennesker i rus, skriver Fædrelandsvennen.

- Feigt

Hanne Kroghs manager og ektemann mener debatten er ti år gammel, og at Hefte ikke helt vet hva som ligger bak en slik turné.

- Dette er en usubsidiert økonomisk risikosport som ikke anbefales artister som sliter med nattesøvnen eller som frykter for hus og hjem. Kvalitet på ypperste nivå i alle ledd er det som kreves i dag. Og de som sitter igjen med de største gevinstene er kirkene og avisenes annonseavdelinger, sier Trygve Sundbø til Fædrelandsvennen.

Hefte mener argumentene er naturlige fra et management som ønsker å tjene penger på julekonserter.

- At et management sier at det er en ti år gammel diskusjon og at det er kirkene som tjener penger er selvsagt, managementet skal jo også tjene penger, sier Hefte til VG.

Synes du det er feigt?

- Ja, det synes jeg er feigt. Det er en måte å slippe unna diskusjonen, sier Hefte til VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys