Hovedinnhold

Vibeke Klemetsen ble sittende fast på Otta-toget

FIKK DET KALDT: Vibeke Klemetsen, kjæresten og babyen ble sittende fast på toget i to timer Foto: Knut Erik Knudsen
FIKK DET KALDT: Vibeke Klemetsen, kjæresten og babyen ble sittende fast på toget i to timer Foto: Knut Erik Knudsen
(VG Nett) Tidligere TV Norge-programleder Vibeke Klemetsen er glad hun bare ble sittende to timer på det iskalde toget som stoppet på Otta.

- Vi skulle bare en svipptur til foreldrene mine på Oppdal og valgte toget for å være miljøvennlige, forteller Vibeke Klemetsen til VG Nett.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden
Følg Rampelys på Facebook

Sammen med kjæresten Thomas Weeden og deres seks uker gamle baby ble de sittende fast på Otta da toget deres fikk tekniske problemer. 350 passasjerer ble sittende fast i kulden og etter en liten stund gikk lyset, og passasjerene ble sittende i mørket å vente på en løsning. Kollapsen på Dovrebanen like før klokken 19.30 tirsdag kveld skyldtes en teknisk feil på strømavtageren.

Les også:350 togpassasjerer fast på Otta i bitende kulde

Heldigvis hadde Klemetsen, kjæresten og babyen godt med klær på seg, men i mørket ble det fort kaldt. På Otta var det nemlig 25 minusgrader.

- Også måtte jeg amme under boblejakka jeg hadde på, og det var helt mørkt så man så ingenting, og kunne ikke gå rundt med den lille, sier hun.

Fikk taxi

Etter to timer fikk Klemetsen med følge rekvirert en taxi, siden de ikke skulle lenger enn til Ringebu.

- Vi skjønte jo vi kunne bli sittende en stund, og siden vi ikke skulle lenger enn til Ringebu fikk NSB ordnet med taxi, forklarer hun

Men Klemetsen sier hun synes synd på de som ble sittende enda lengre på toget, og som ikke kom seg til Oslo før i morgentimene onsdag.

- Det er klart jeg tenkte på dem. Det var flere der med små barn som ble sittende i flere timer, og det kan ikke ha vært spesielt hyggelig, sier hun.

Les også:Lucas (2 mnd.) og mamma sittende fast på iskaldt tog i fire timer

- Velger dere tog neste gang dere skal til Oppdal?
- Ja, det var det da. Det er jo egentlig en veldig behagelig reisemåte, men man blir kanskje litt avskrekka etter en sånn opplevelse, sier Klemetsen og ler.

Ikke syk

Til tross for noen kalde timer har både kjærestepar og baby sluppet unna forkjølelse.

- Vi hadde jo varme gode klær på oss, for det var jo kaldt ute i utgangpsunktet. Og vi fikk pakket på babyen alle klærne vi hadde med, også la vi boblejakka til Thomas rundt. Så det gikk bra med han altså, sier Klemetsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys