Hovedinnhold

Ellen hjelper lesbisk tenåring

FIKK BESØKE ELLEN: 18 år gamle Constance McMillen i TV-studio hos Ellen DeGeneres fredag. Foto: AP
FIKK BESØKE ELLEN: 18 år gamle Constance McMillen i TV-studio hos Ellen DeGeneres fredag. Foto: AP
(VG Nett) Talkshow-stjernen Ellen DeGeneres vil hjelpe en lesbisk tenåring, som nektes å ta med sin jentekjæreste på skoleball.

Denne saken handler om:

Ellen DeGeneres (51), som selv er lesbisk og har inngått partnerskap med skuespiller Portia de Rossi (36), ønsker å hjelpe 18 år gamle Constance McMillen. Lesbiske McMillen, som har gått til sak mot en skole i Itawamba County i Mississippi fordi skolen nekter henne å ta meg seg sin jentekjæreste til skoleballet 2. april, var i går gjest i talkshowet til Ellen. Saken vekker stor oppsikt i USA.

Ikke bare nekter skolen 18-åringen å få ta med kjæresten. I kjølvannet av oppmerksomheten saken har skapt, har skolen valgt å avlyse hele skoleballet, skriver AP.

Under gårsdagens TV-show ble en målløs og rørt McMillen overrasket med en sjekk på omlag 170.000 kroner i stipend fra et digitalt medieselskap som ønsker å støtte 18-åringen i hennes rettslige kamp mot skolereglene.

- Eksplosivt

En advokat for Itawamba County School District hevder ifølge sakspapirene at skolestyret valgte å avlyse skoleballet mens de håndterer det skolen beskriver som «en svært eksplosiv og forstyrrende sak».

Hva utfallet av saken blir, gjenstår å se. Første høring finner sted i retten førstkommende mandag.

Ellen, for tiden også aktuell som dommer i «American Idol», har høstet flere utmerkelser for sin innsats for lesbiske og homofiles rettigheter. Ellen sto selv åpent fram med sin legning i 1997 under et besøk hos Oprah Winfrey.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Få underholdningsnyheter på Facebook

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV