Hovedinnhold

Bokhandlersaken for norsk rett

NÅDDE IKKE FREM: Bokhandleren i Kabul, Shah Mohammad Foto: Espen Braata
NÅDDE IKKE FREM: Bokhandleren i Kabul, Shah Mohammad Foto: Espen Braata
Høyesterett slår fast at norsk rett skal anvendes i striden om boken «Bokhandleren i Kabul» av forfatter Åsne Guldahl Seierstad.

Dermed nådde bokhandlerfamilien Rais, som følte seg gjenkjent og krenket i boken, ikke fram i sitt krav om at saken måtte behandles i det afghanske rettsvesenet.

Les også:Håper på konkret tilbud fra Åsne Seierstad

Høyesterett kom, som de tidligere rettsinstansene som har behandlet saken, til at norsk rett skulle anvendes.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden

Retten bemerket blant annet at ytringsfriheten er så fundamental i det norske samfunn at prinsippene må regnes som direkte anvendelige internasjonalt - uavhengig av hvilket lands rett som blir lagt til grunn.

Les også:Tapte ankesak mot Åsne Seierstad

I tillegg påpekes det at det ikke vil være mulig å få klarlagt hva som ville vært gjeldende i afghansk rett med rimelig grad av sikkerhet.

Rampelys er også på Facebook, følg oss her

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bok

Se neste 5 fra Bok