Hovedinnhold

Marianne Aulies nye rumpestunt

** Sirkus Sand med galleriåpning i New York i kveld
** Tusen champagneglass spesialbestilt fra Tsjekkia
** Aulie febersyk og sengeliggende før kunstfesten

NEW YORK (VG Nett) Aune og Vebjørn Sand har brukt 70.000 kroner på nye champagneglass utformet som Marianne Aulies rumpe.

Denne saken handler om:

Når Galleri Sand i kveld åpner sitt galleri her i verdensmetropolen New York, spares det ikke på noe.

For Aune Sand (43) har nemlig spesialbestilt tusen champagneglass fra Tsjekkia til åpningen av kunstgalleriet til tvillingbroren Vebjørn.

- De er designet etter Marienne Aulies rumpe, sier Aune Sand til VG Nett og legger til:

- Først hadde jeg tenkt til å designe glassene etter en fransk bil, men hva er vel flottere enn en gammel klassisk fransk bil? Jo, rumpa til Marianne Aulie!

Les også: Aune Sand: Den største norske kultursatsingen i utlandet noensinne.

- Største noensinne

Glassene er designet av ham selv i New York, produsert i Tsjekkia og sendt tilbake til verdensmetropolen i hele tusen eksemplarer denne uken.

Aune Sand demonstrerer for VG Nett hvordan krystallet bør brukes best mulig og spretter en champagnekork:

- Man skal alltid helle litt utenfor sånn at man får følelsen av at det renner champagne nedover rumpa til Marianne, sier han mens boblene skummer nedover glasset han holder i hånden.

NYTT RUMPESTUNT: Aune Sand forklarer VG Netts journalist hva Champagneglassene som skal brukes under kveldens åpning er formet som. Foto: Kristian Holli
NYTT RUMPESTUNT: Aune Sand forklarer VG Netts journalist hva Champagneglassene som skal brukes under kveldens åpning er formet som. Foto: Kristian Holli

Etter det VG Nett kjenner til, har det kostet 70 kroner for hvert av de tusen glassene. Det vil si at kunstnergjengen har brukt hele 70.000 kroner på stuntet.

Dette er ikke første gang kunsttrioen setter Aulies bakdel i fokus. Sommeren for to år siden nektet Aftenposten å trykke en annonse for Galleri Sand, der kunstnerens rumpe ble gjengitt to ganger i et speilvendt bilde. Fotografiet fikk følge av teksten «Kjære herr kulturminister, laksekotelettene er servert».

Kunstnerens rumpe gjorde en ende på annonseringen i avisen og skapte stor debatt i Norge.

Sammen med kunstnerbroren Vebjørn og venninnen Marianne Aulie, samt medlemmer fra familien og en rekke venner og bekjente, jobbet Aune Sand på spreng fredag kveld. Alle mot ett felles mål; å få Galleri Sand i New York klappet og klart til åpningen lørdag.

DYRE GLASS: Sand-familien har måttet legge 70 000 kroner på bordet for å få eksklusive glass formet som Marianne Aulies rumpe på kunståpningen i kveld. Foto: Kristian Holli
DYRE GLASS: Sand-familien har måttet legge 70 000 kroner på bordet for å få eksklusive glass formet som Marianne Aulies rumpe på kunståpningen i kveld. Foto: Kristian Holli

- Dette er den største satsingen vi har gjort noen sinne. Vi har satset alt og jeg føler vi har lykkes, men det gjenstår og se i hvor stor grad, sier Vebjørn Sand til VG Nett.

56 malerier stilles ut

Det begynner å bli noen tiår siden han og kunstnerfamilien stilte ut sine malerier i noen sjøboder på idylliske Hvaler utenfor Fredrikstad.

- Det var begynnelsen på det vi ser nå, skisserer Vebjørn.

Når VG Nett møter ham i det flere etasjer høye galleriet i det eksklusive strøket West Greenwich i New York er han i full gang med å henge opp sine 42 kunstverk i tillegg til seks av faren Øyvinds og åtte av kollegaen Mariannes bilder.

Vebjørn Sand forteller at han har jobbet med helgens utstilling i tre av de ti årene han nå har vært her i New York.

Aulie syk før åpningen

Tvillingbroren Aune utgjør festkomiteen og holder i stor og smått rundt arrangementet lørdag kveld. Også deres kunstnervenninne Marianne Aulie har stått i, men har slitt med sykdom de siste to ukene.

HAR SLITT MED SYKDOM: Marianne Aulie går på antibiotika før kunståpningen i kveld. Foto: Kristian Holli
HAR SLITT MED SYKDOM: Marianne Aulie går på antibiotika før kunståpningen i kveld. Foto: Kristian Holli

- Det begynte med en liten forkjølelse. Jeg fikk vondt i bihulene og har hanglet de siste to ukene. Jeg har også hatt feber, forteller hun til VG Nett.

Hun har brukt nesedråper og forsøkt å komme seg til den store galleriåpningen lørdag.

- Jeg har vært sengeliggende i noen dager og i dag har jeg fått antibiotika av legen. Det skal jeg gå på i ti dager fremover, sier Aulie, som lørdag tar imot kunstinteresserte gjester i det nyåpnede galleriet i New York.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys